Калоян Методиев разкри какво иска да постигне Борисов с карантинирането на половината правителство!

България отблизо

Не виждам нещо форсмажорно в днешната ситуация – би трябвало да управляват легитимно избраните институции в държавата, но изведнъж за 24 часа се изсипаха всякакви политици – бивши, настоящи, провалени, евродепутати, кметове и дори телевизионери, които да пускат в публичното пространство, че са болни от Ковид.

 

Мисля си, че е странно съвпадение днес – процентът да се окаже толкова огромен на публични личности, особено такива, свързани с политиката. Това ми изглежда прекалено. А зад всяко прекалено нещо трябва да търсим някаква скрита цел.

 

Според мен в цялото това нещо има и известна мода. Идеята е, че така можеш да предизвикаш симпатиите на обществото, да се харесаш, защото ми се струва странно и съмнително такова струпване на политически фигури в ковид-центрофугата“.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ политологът Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев.

 

Протестът вместо да разшири своето влияние, доведе до точно обратното – той се спихна и правителството се укрепи”,коментира Методиев актуалната политическа ситуация.

Той остро разкритикува агресивните прояви по време протестите, които продължават вече над сто дни: освиркванията на немското посолство, спиранията на метрото, акциите пред БНТ, атаката в Парламента.

„Целият този вандализъм докара протестът до това 100-200 протестиращи да се представят пред обществото като маса…“, заяви Методиев.

Относно конфликта си с Радев бившият началник на кабинета му отказа да даде подробности.

“Виждаме по различен начин мястото на институцията, ролята й. За съжаление или за радост така е написана от бащите – че тя има представителни правомощия. И да искаш, не можеш да излезеш от тях. Виждал съм много неща, знам много неща. Но не за всичко мога да говоря. Едно по едно ще излизат нещата, както виждате по естонската сага – видя се едно друго лице на институцията“, коментира Методиев, но отказа да посочи за кое точно лице става въпрос. Заяви единствено, че сме станали свидетели на „спор по отношение на истината“.

„Очевидно някой лъже – или президентът или началникът на щаба, военния министър. Имаме дума срещу дума и това не е маловажен въпрос. Ако първите мъже в държавата не спазват правилата и лъжат за едно или за друго… Те трябва да са за пример“, категоричен беше Методиев.

„В държавата всички сме равни. Пред закона – също. ако някой си мисли, че президент, премиер, главен прокурор, депутат е недосегаем и правилата не важат за него, дълбоко е сбъркал времето и мястото да заема определен пост. Както обикновените хора се лишават от работа и живота си, така и политиците. Не да ставаме свидетели на опити да се заобикалят законите. Всички сме равни – от чистачката, до президента в тази държава“, посочи Методиев.

Той заподозря известна конспирация зад положителните тестове на политическите фигури у нас през последните няколко дни.

„Твърде странно и съмнително изглежда струпването на толкова политически фигури в COVID-19 центрофугата“, смята Методиев.

„За съжаление и от страна на правителството, и от президентската институция гледат да слагат личния си интерес пред интереса на обществото в държавата. Конкретно за премиера – това нещо може да предизвика съчувствие и интерес по друг начин“, допълни той.

Той заяви, че мерките срещу разпространението на COVID-19 у нас не са навременни, а правителството действа конюнктурно и се опитва да реши собствените си проблеми.

„С оглед на това прилага мерките къде хлабаво, къде с намигване, къде закъсняло. Давам пример със стадионите. Не е проблемът със степента на мерките, а приложението им. Това важи и за законите. У нас има закони за всичко, проблемът е с приложението им“, коментира Методиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *