Карадайъ: Аз не разбрах защо отидох на заседанието на КСНС. Идва нова джипка!

България отблизо
Вместо да обсъждаме ситуацията с коронавируса, на заседанието на КСНС се говореше по същество за актуализацията на бюджета. Това обяви пред журналисти след съвета председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Похвално е, че имайки предвид закона за КСНС, който казва, че на всеки 3 месеца трябва да има заседание, след година и половина пандемия има извънредно заседание на съвета във връзка с COVID-19. A, по същество се разглежда предложената актуализация на бюджет, внесен от служебно правителство“, коментира иронично Карадайъ на излизане от президентството.

„Трябва да се актуализират пенсии, социални плащания и тн. Нашите експерти твърдят, че за сегашните пенсии имат пари в бюджета. Но има предвидени 1.2 млрд. лева за непредвидени разходи. Тоест един празен чек по модела на ГЕРБ. Моделът на ГЕРБ е джипката и празен чек за раздаване от джипката. Явно в момента има нова джипка“, критикува лидерът на движението.

„Кой е в новата джипка? Ние предполагаме, че там е дългата ръка на една организирана олигархично-медийно-НПО група начело с Иво Прокопиев“, заключи Мустафа Карадайъ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *