Каракачанов избухна: Джамбазки е добро момче! Покажете истината!

България отблизо

„Македонските правителства не са нормални правителства. Създаваха само напрежение , 28 години скандали с Гърция, 28 години скандали с България. „.

Така коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод „горещия картоф“ Северна Македония.

„Ние ясно заявихме, че условията за нашата подкрепа е договора ни от 2017 година. Въпреки че изпълнението на този договор се бавеше, ние подкрепихме членството й в НАТО, но казахме, че няма да направим този компромис за членството й в ЕС. Това се знаеше.“, допълва той.

„Мога да нарека Заев свой приятел. Той поне е от политиците, които не са се изказвали срещу България. Следя му публичните прояви.“, твърди политикът от ВМРО. „След Георги Димитров и преди него няма политик предател, който да предаде македонската общност.

Едно голяма част от населението ни , особено в София е с македонски произход.“, коментира той. „Близо 30 години, винаги когато България прави нещо добро, то не се чува. А винаги , когато България поставя въпроса за общата история, за репресията на македонци с българско самосъзнание, някой да ни забива нож в гърба. Тяхната дипломация беше да ни злепоставя.“, бесен е Каракачанов.

Каракачанов коментира и скандала с Ангел Джамбазки и протестиращите:

„Преди Ангел Джамбазки да се появи на прозореца има доста предистория, която журналистите пропускате. Вижда се ясно на клиповете в мрежата, че видимо пияни протестиращи идват на самата врата и започват да блъскат, счупват прозореца.

Когато има хора, които чупят и вандалстват и няма кой да те защити се защитаваш сам. Това е логиката. Ангел Джамбазки не е хвърлял бомби. В момента, в който той започва да пръска, те се разпръскват, когато полицията идва, ги загражда и напрежението утихва. Това ясно се вижда.“, обяснява Каракачанов.

„Няма смисъл да представяме Ангел като злодей. Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА от 21 дена. Някой предпочитат да го изкарат лош. Той е добро момче и защитава собствеността ни. ВМРО не е певческо дружество. Ние никога не сме позволявали някой да ни мачка.

Вижте в интернет, пиян председател на политическа партия също е там. Няма да споменавам имена, но това може да ви говори достатъчно, както и защо това се случи точно в нощта, преди да изявим позиция по македонския въпрос. Случайност ли е? Разсъждавам си просто…“, заяви вицепремиерът.

Според него е съмнително и това, че някои от протестиращите са отишли да атакуват централата на ВМРО ден преди България да обяви позицията си за Северна Македония. Каракачанов каза, че не случайно демонстранти са носели петолъчки.

Припомняме, че на 16-ти ноември имаше напрежение пред централата на ВМРО в София. Тогава протестиращи счупиха стъклото на входната врата на ВМРО. В същото време недоволните твърдят, че Джамбазки ги  замерял с димки и бомбички и ги поливал с вода.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *