Каракачанов: Президентът даде заден за изборите, защото не направи консултации!

България отблизо

Армията редовно помага за транспортиране на болни, трансплантиране на органи и т.н. Имаме възможност да предоставим три или четири хеликоптери „Кугър“ на Министерството на здравеопазването за медицински цели.

Това каза в телевизионно интервю военният министър Красимир Каракачанов.

По думите му обаче, здравното ведомство трябва да прецени дали те ще им свършат работа. „Да преценят дали цената, която трябва да се даде за тяхното преоборудване, отговаря като възможности или е по-изгодно да се купят нови“, каза Каракачанов.

„Ние сме декларирали нашата готовност. Армията има три мисии – първата е защитата на териториалната цялост на България. Втората са съюзническите ангажименти и третата е в помощ на населението. Така че сме готови да изпълним и тази трета мисия и я изпълняваме винаги“, допълни военният министър.

„Кога ще бъдат изборите, това зависи от президента, той трябва да ги насрочи. Видяхте, че той първо обяви една дата, после май даде нещо назад, така че както той реши. Според мен, трябваше да направи първо консултации с парламентарно представените сили и тогава да обяви дата, но в края на краищата той е човекът, който по конституция може да насрочи дата за изборите“, каза още Каракачанов.

„Най-важно е по време на едни избори да дадеш възможност на хората да гласуват. Не съм разговарял с президента по темата, един път чухме версия за 28 март, след това като че ли нещо друго, но това е негово право.

Трудно е да кажа към момента коя дата е най-удачна, трябва да се избере подходящо време, хората хем да могат да гласуват, хем да не се притесняват, че при гласуването ще са обект на заразяване, а през комисията ще минат няколко стотин човека. Най-добрият вариант е да се обсъдят нещата и да се прецени кога е най-добре хората да гласуват без страх и да се осигури безопасността им“, допълни министърът на отбраната.

На въпрос възможна ли е коалиция между ВМРО и ГЕРБ за предстоящите избори, той заяви, че все още не е обсъждана тази тема.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *