Каракачанов: Преди да се изказва за отбраната, Мая Манолова да говори с мъжа си! Кречетала като нея ръсят само глупости!

България отблизо

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отвърна на Мая Манолова, която напоследък усилено коментира теми, свързани с националната сигурност и отбрана. 

„Мая Манолова приказва каквото й дойде, за да спечели някой друг глас – съветвам я в леглото да поговори с мъжа си. Той (Ангел Найденов, бивш военен министър, б.а.) бе човекът, който подкрепи договора за F-16. Тя не си ли говори с него под завивките или на кафе?

Подобни кречeтала, които говорят глупости, действат демотивиращо. Ако госпожата е толкова компетентна, да дойде да си говори с мен“, каза Каракачанов пред БНТ.

Повод за думите на Каракачанов станаха критиките на Манолова, че се дават пари за закупуване на военен кораб в момент на криза.

Междувременно по повод проблемите със Северна Македония Каракачанов заяви:    „България е държавата, която винаги е помагала на Македония – първи ги признахме, помагали сме финансово, помагали сме и военно, и по време на югоембаргото. Очаквали сме колегиално отношение. Получихме задкулисни игри“.

По думите му, България настоява Скопие да изпълнява подписания Договор за добросъседство.

„Получихме претенции по отношение на т. нар. македонско малцинство – подобни абсурди могат да съществуват само в някои коминтерновски мозъци. Сядаш с колегите в Скопие и те почват да се пънат като магаре на мост. Вие утре може да решите, че сте марсианска нация и цар Самуил е слязъл от Марс.

Хората в Македония могат да се наричат както искат, но това не може да е на базата на открадната българска история“, категоричен беше военният министър.

Той добави, че тяхната представа за ЕС е опростенческа и смятат, че това е някакъв Съветски съюз. Важно е да прекратим практиката на езика на омразата през учебници на история, през документалистика, през паметници, каза още Каракачанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *