Каракачанов разцепи коалицията, тръгва сам на избори. Борисов бесен! Пада ли правителството?

България отблизо

ВМРО реши окончателно да се яви самостоятелно на евроизборите. Това е приело ръководството на партията, което проведе заседание снощи. Водач на листата ще бъде евродепутатът Ангел Джамбазки, а предизборният щаб се оглавява от организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Решението на Националния съвет последва поредния поредния провален опит за преговори между трите партии в Обединени патриоти вчера. Поканата за коалиционен съвет дойде от хората на Каракачанов с единствена тчка в дневния ред – обсъждане на евентуално общо явяване на евроизборите. След като „Атака“ и НФСБ се изпокараха още за дневния ред, от ВМРО се отказаха да предприемат повече усилия за съставяне на обща листа.

 

Представителите на НФСБ и „Атака“ се изпокарали вчера още за дневния ред и така разговорът въобще не тръгнал по същество – нито за вътрешни избори за водач на листата, както предлагат войводите, нито въобще за това ще има ли обща листа на ОП. От ВМРО поканили партньорите по една-единствена точка – обсъждане на общо явяване на коалицията на евровота.

 

От НФСБ поискали да се обсъдят промени в ръководството на парламентарната група и да отстранят Сидеров от председателското място, като сложат на него Валери Симеонов. Предложението им провокирало Десислав Чуколов и Николай Александров от „Атака“ да напуснат, разказа лидерът на ВМРО.

„Ако до срока за регистрация на партии и коалиции в ЦИК няма споразумение, ние ще се регистрираме самостоятелно“, коментира вчера Каракачанов, като остави отворена вратата. Днес обаче ситуацията вече се изясни – воеводите отиват самостоятелно на евроизборите.

Тази борба за власт вбеси Борисов и в момента по негово нареждане в НС се провежда извънредна среща между ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Коалиционните партньори са се събрали в стаята на „Обединени патриоти“ в НС, уточни Фокус. В срещата участват председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, лидерът на НФСБ Валери Симеонов и заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.
Очаква се Цветанов отново да издърпа ушите на патриотите и да ги накара да влязат в правия път. Скандалите им са на път да свалят правителството, коментираха в кулоарите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *