Радев на тържествената заря-проверка: Политиците да пазим суверенитета на България

България отблизо

В София се провежда тържествена заря-проверка по случай 146-ата годишнина от Освобождението на България. Кулминацията на тържествата е на площад „Народно събрание“.

 

На церемонията присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Николай Денков, председателят на Народното събрание Росен Желязков и още много гости.

 

Трети март не е само датата на един международен договор, както неведнъж, се опитват да ни убедят. Това каза тази вечер в словото си по време на тържествената заря-проверка президентът Румен Радев.

“Това е ден, в който поколения българи, съхранили искрата на надеждата за свободна България отдават почит на нашата освободителка Русия. Защото трети март продължи пътя на Раковски, Левски и Ботев, сбъдна предначертаното от Паисий“, допълни Радев.

„Днес отбелязваме нещо по-значимо от една огромна, величава историческа дата. Днес честваме нашият непреходен национален идеал за свобода, единение и държавност, съхранявайки духа и признателността на нашия народ“, продължи Румен Радев.

„В нашето тревожно време, когато се помитат граници и оръжията все повече заглушават разума, всички ние, българските политици, трябва да браним суверенитета на Родината“, каза още президентът.

Той допълни, че трябва да продължим да отстояваме достойнството и честта на Отечеството.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *