Каракачанов се обяви за смъртно наказание и химическа кастрация за насилници и убийци!

България отблизо

Според вицето Каракачанов опитите да се правим на прекалено либерални и толерантни не водят до нищо добро.

„С тази съкратена процедура може да се получи максимално наказание 30 години например и след 15 да се иска помилване и престъпникът да излезе“, заяви вицепремиерът.

 

„Аз мисля, че като има такива зверски престъпления, трябва да има смъртно наказание. Наясно съм обаче, че обществото няма да е съгласно и няма да мине в парламента“, каза Каракачанов.

 

„Във всички тези убийства виждаме, че става въпрос за хора, които са изпаднали от обществото. Те обикновено вече са извършили престъпление. Тези хора няма да се оправят за 20 или 30 години. Тези хора трябва да получат доживотен затвор без право на замяна“, смята вицепремиерът.

 

„Един изнасилвач и убиец ще остане същият в затвора. След първите 2-3 години ще прави същото с други затворници. Относно идеята за химическа кастрация при доказани престъпления от сексуален характер, вицепремиерът каза, че тази идея се обсъжда в обществото. „Това не сме го предложили като законодателна инициатива, но нека се обсъди“, добави той.“, каза той, коментирайки предложение на депутата Искрен Веселинов.

„Този младеж – Северин – смята, че има права, но няма задължения. Проблемът е, че гетоизираното общество не трябва да живее на гърба на държавата. Тези хора лъжат социалната и здравната система – те събират по над 1000 лева на месец. Те не живеят зле, но живеят неправилно. Най-големият проблем е, че не са грамотни. Не са получили елементарни знания кое е добро и кое е лошо. Редно е, като някой иска да получи нещо от държавата, да направи нещо за нея“, каза Каракачанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *