Караянчева скочи на БСП: Не се правете на симпатични, защото не сте!

България отблизо

Емоциите в пленарната зала днес се нажежиха след като депутати от БСП отправиха обвинения към ГЕРБ за ограниченията, които те налагат в новото Народно събрание.

Управляващите не останаха длъжни на социалистите и лично председателят на парламента Цвета Караянчева реагира.

„Когато е строена тази зала и е идейно проектирана, г-н Пирински е бил председател (Георги Пирински от БСП, бел. ред.). Престанете да търсите причини за политически пиар и да се правите на симпатични, защото не сте!“, стана ясно от думите на парламентарната шефка.

Караянчева настоя, че безкрайно уважава работата на журналистите. И посочи, че те имат възможност да записват депутатите, като се свържат с пиарите на парламентарните групи.

„А и вие колеги, призовавам ви, вдигайте телефоните, правете срещи, давайте интервюта“, обърна се тя към народните представители. И подчерта, че има пресцентър и конферентна зала за интервюта.  „Моля да не злоупотребявате по този въпрос!“, настоя още Караянчева.

От БСП обвиниха ръководството на парламента, че не е допуснало граждански организации на вчерашното заседание на Правната комисия. А Караянчев отвърна, че във връзка със заповедта на здравния министър относно коронавируса, има въведен пропусквателен режим.

От Патриотите също се чу остра реплика към социалистите. Депутатът от ВМРО Милен Михов припомни, че и за БСП се чува приказка, че са забранили достъпа до централата си за граждански организациите. Той разкритикува „червените“, че подвикват в залата и отправят обиди.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *