Денков пак заплаши: Подавам оставка!

България отблизо

Премиерът Никой Данков даде извънредно изявление в Министерски съвет, в което коментира кървавите протести в четвъртък.

По думите на Денков самият министър е идвал с лица, които е искал да назначи, но те не са били с добра репутация и предложенията му са били отхвърляни.

„След това, което се случи, трябваше някой да понесе отговорност, затова е поискана оставката на зам.-министъра на вътрешните работи“, каза Денков.

„Трябва да изчистим структурите на Националната полиция от усещането, че полицейското насилие е нещо приемливо. Трябва да има работа и с ръководителите, да има допълнителни обучения на служителите. Очевидно има системен проблем. Няма как той да се реши, ако министърът подценява този проблем. Искам категорично да чуя неговото мнение“, каза той.

„Няма допълнителна информация за похитените българи. Опитваме се да установим контакт с властите в Йемен. В момента повече не мога да ви кажа, но заедно с външно министерство работим по казуса“, каза той.

„Това не е свързано с корабособственика, а с похитителите“, подчерта премиерът.

„Ако Стоянов не припознае случилото се на протеста, като насилие, което заслужава тежка санкция, тогава ще си подам оставката“, категоричен бе Денков.

По-рано днес той се е срещнал с вицепремиера Мария Габриел, за да обсъдят дали трябва да бъде освободен вътрешният министър Калин Стоянов.

Ако той излезе и каже нещата, които аз казвам и тези полицаи напуснат, аз няма да имам проблем с него. Но ще имам проблем, ако продължава да замазва, каза Денков по отношение на Стоянов.

Денков бе категоричен, че ще коментира чий министър е Стоянов, когато вече не е на сегашния си пост.

Премиерът отрече да е имало вмешателство от страна на „Продължаваме промяната“ в МВР по време на местните избори.

„Ако е имало контакти на Кирил Петков и Калин Стоянов, те са били за това, че трябва да се свърши работата по превенция на купуването на гласове. Никога и по никакъв начин не е имало разговори от типа „Тука трябва да е печеливша една партия или да бъде губеща друга партия“. Няма такова нещо!“, каза Денков

„Огромният брой полицаи, които бяха на пост на протеста на футболните фенове в четвъртък, охраняваха протеста по начин, който е за пример, но тези, които биеха без причина, нямат място в редиците на полицията“, заяви Денков.

„Ако искаме насилието да изчезне, всички политици и държавни институции трябва да бъдем първите, които да даваме примери, че проявите на насилие са недопустими. Затова всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията“, каза Денков.

Tagged

1 thought on “Денков пак заплаши: Подавам оставка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *