Караянчева: Ще изпратим на президентските избори Борисов! Всички го обичат и Радев няма шанс!

България отблизо

Председателят на парламента Цвета Караянчева упрекна президента Румен Радев в липса на диалог с институциите и политика, която води за собственото си благо, а не за народа.

Загърбил е диалога с институциите и не си го е върнал, каза тя и го призова да направи първата крачка.

Според нея заявката на Румен Радев за втори мандат няма да повлияе на парламентарните избори през април, но ще ангажира ГЕРБ да излезе със силна своя кандидатура.

Тя коментира това в Кърджали  уточнява БНР. Според Караянчева заявката на президента за нов мандат е изпреварващ ход:

„Тъй като тръгнаха слухове в пространството, че г-жа Йотова ще бъде номинирана от БСП за президент, мисля че той, по този начин иска да се застрахова и да получи подкрепата на БСП като обяви тази ранна своя заявка“. /Естествено тук парламентарната шефка поизлъга, тъй като никой не е говорил да праща Йотова сама на избори, нито това би било печеливш ход на партията/

Цвета Караянчева коментира и искането на държавния глава за промени в изборния закон: „По много от темите, които застъпва президентът, много дълго е дебатирано и все още не може да се намери решение. Не може да се прави политика на инат“.

За критиките на Радев към парламента Караянчева каза: „Президентът за всичките 4 години дойде един път в парламента, за да може да нахъса протестиращите и това беше на 2 септември“.

Кърджалийската политическа звезда намекна, че кандидатът на ГЕРБ за президент ще е много силна и авторитетна фигура. Което в нейните очи означава Бойко Борисов. И никой друг!

Междувременно в общественото пространство се спрягат имената на Лиляна Павлова, Томислав Дончев и даже на Десислава Атанасова.

В социалните мрежи вече коментират, че може да се върне Цецка Цачева на политическия хоризонт, или да се избута напред доста напористия депутат Тома Биков.

Истината е, че ГЕРБ не разполагат с авторитетен и чист политик, когото да издигнат за президент, а народът да го припознае като свой защитник и да гласува за него.

А разликата в одобрението между Радев и Борисов е ТРИ ПЪТИ В ПОЛЗА НА ПРЕЗИДЕНТА!

Tagged

1 thought on “Караянчева: Ще изпратим на президентските избори Борисов! Всички го обичат и Радев няма шанс!

  1. Освен споменатите фигури от ГЕРБ, изненадващият ход ще бъде кандидатурата на ПКП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *