Караянчева: Президентът е виновен за всичко! Първо, защото не направи консултации, а сега защото прави!

България отблизо
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева използва Богоявление, за да отправи критики към президента Румен Радев и датата на изборите.

“Мисля, че консултациите са закъснели. Те трябваше да станат много по-рано. Хубаво е, че президентът най-накрая разбра, че има COVID криза не само в България, но и в целия свят. Тези консултации явно са заради това да се измъкне от ситуацият, в която сам се вкара, и даде дата за избори преди 1 месец. Президентът търси причина да промени датата”, посочи Караянчева.

Председателят на Народното събрание е в Кърджали, където се провежда традиционния ритуал по освещаването на бойните знамена на Богоявление. В града се състоя и традиционното хвърляне на кръста.

“Виждате, че министър Ангелов заяви, че има готовност и се готви точно за тази дата. Защо и как президентът търси причина, за да  промени датата, нека той да отговори и да не търси причина в медицинската ситуация в страната”, отсече още Караянчева.

Думите на председателя на НС дойдоха ден, след като в Президентството се проведоха първите консултации между представителите на здравните власти и държавния глава, за да се прецени при какви условия ще се проведат изборите и как ще се гарантират не само правата на избирателите, но и тяхната безопасност.

Радев определи като дата най-ранната възможна – 28 март, което бе посрещнато от редица критики. Изборът не е категоричен. Датата трябва да се официализира с президентски указ.

Tagged

1 thought on “Караянчева: Президентът е виновен за всичко! Първо, защото не направи консултации, а сега защото прави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *