Кеворк Кеворкян с разтърсващ анализ с какво пречи президентът на управляващите. Ще се стигне ли до истерично искане за импийчмънт?

България отблизо

Президентът Радев отиде в Парламента – и оттам да дразни управляващите, не му стига, че го прави при всеки повод, дори и от Шипка.

Това не е трудно, понеже те пък се дразнят от всичко, станали са много докачливи, специално за критиките на Радев – иначе са си чувствителни като гьон, ако става дума за тегобите на Народа.

 

След речта на Радев пропагандата на ГЕРБ запя на един глас: „Радев разделя нацията“, „Прекарва разделителни линии“, от този сорт.

Струва си да обърнем внимание на тази мантра – как точно става въпросното транжиране, на колко части го разделят клетия Народец.

Бойко и два джипа да кара едновременно, пак няма да се справи – имам предвид, с наивността на някои хора себе си.

Например, нелепо е да дуднеш, че някой „разделя“, прекарва „разделителна линия“ – но да не си правиш труда да уточниш, какво, всъщност, разделя тази линия.

Богати от бедни?
Сити от гладни?
Хора, които си въобразяват, че се реят в Рая – от ония, които завинаги са затънали в Блатото?

Или просто ни разделя: Нас – от Него. Бащицата!
А ние няма да го понасяме, дори да му отрежат езика.

 

Какво извлича на показ от тягостният ни живот въпросното „разделение“? Замерят ни в лицето с него – и чувствено/екстазно се отдават на свадата с опонента си, нищо повече. В подобно състояние не са им нужни никакви аргументи.

 

Да предположим, че става дума за „разделение“ между богати и бедни – това върши ли работа на критиците на Радев? Едва ли.
Да оставим настрани крупните чорбаджии, освен тях има и известно количество поносимо заможни хора – но колко са те в сравнение с чудовищното мнозинство от абсолютни бедняци, които оцеляват в направо животински условия?

Дариткова, която замени Цветанов в Парламента, спокойно си говори за „разделяне на нацията“.
И е майстор на касапския хумор: Йотова трябвало да учи Радев на политика, ехе, колко сме остроумни ние, големите политици.

Г-жа Д., която е станала някакъв фактор между две примигвания на ББ – обаче се подиграва на Радев, който стана президент по волята на над  2 милиона души, а пък ГЕРБ вече има около един милион гласа – заради това ли говорят за „линия“?

 

Така погледнато, тя не разделя Народа, а разделя/отхвърля един от друг Сектата и Радев/.

Защото той е Президентът на народа, а другите са случайно минаващи през политиката.

За неговия вот, рейтинг и мъдрост само могат да си мечтаят.

Затова и искат да го свалят.

Затова и през ден се нахвърлят върху него.

А чрез него и върху народа!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *