Киевци си признаха: Руската армия настъпва неудържимо!

Свят

Руската армия настъпва в Донбас и нашите войски трудно удържат на непрекъснатите атаки – пише в редовния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна:

 

Руските войски настъпват по направленията Артьомовск – Авдеевка и Николаев – Кривой Рог, пишат чуждите агенции.

Въоръжените сили на Руската федерация съсредоточават усилията си за достигане на административните граници на ДНР и задържане на цялата територия.

Припомняме, че освобождаването на Донбас беше една от главните обявени цели на руската специална военна операция в Украйна. Другите цели бяха демилитаризация и денацификация на Незалежная.

Междувременно руската армия продължава да обстрелва въоръжените сили на Украйна по цялата линия на фронта, осигурява инженерно оборудване на позициите в определени райони и води разузнаване от въздуха.

А руските ракетни и артилерийски подразделения непрекъснато нанасят мощни и трудно отразими удари, като в също време извършват обстрел и от техните страшни ракетни системи за залпов огън, включително по критични инфраструктурни обекти.

Въоръжените сили на Украйна потвърждават, че са атакували сградата на администрацията на Гола Пристан в Херсонска област, но без особен успех.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *