Изненада: Руската армия проби най-страшните укрепления на ВСУ в Донбас!

Свят

Руските военни са превзели страховито укрепени опорни пунктове на украинските въоръжени сили по време на офанзива в южната част на Донецка област.

 

Това съобщи по време на брифинг говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, информират световните издания. 

Тези укрепени линии са изграждани цели осем години от украинците под ръководството на американски инструктори. Бункерите се защитават от най-елитните части на ВСУ, които в по-голямата си част са били атошници. Тоест, такива, които осем години са стреляли по мирното население в Донбас и са убивали жени, деца и старци. Сега тези „бойци“ са се сврели в укрепленията, защото знаят, че ако се предадат, в Русия ги чака смъртна присъда. 

„На южнодонецкото направление частите на руските войски по време на настъпление унищожиха противника в районите на Новомихайловка и Владимировка на Донецката народна република, а също така превзеха редица здраво укрепени опорни пунктове и доминиращи височини“, продължава Конашенков.

Конашенков заявява, че руските войски са навлезли на повече от три километра дълбоко в отбраната на украинските въоръжени сили. Това става възможно заради масиран обстрел от руските ракетни системи за залпов огън/РСЗО/ по укрепените райони на ВСУ, последван от мощна атака на танковите и пехотните подразделения, подкрепяни от специалните сили на руските въздушно-десантни части.

В резултат на това руските войници са успели да стигнат до покрайнините на село Павловка в Донецката народна република. В резултат на сраженията край това селище украинските войски търпят големи загуби.

Пробита е мощна и ключова отбранителната линия на ВСУ при Водяное и Опитное, съобщават световните издания.

Според информацията,  започнало е придвижване на руските войски северно от Пески. След масиран артилерийски обстрел отбранителната линия на украинските сили край Опитное и Водяное е пробита.

Тези селища са част от Авдеевския укрепен район на ВСУ, който се изгражда от украинските войски в продължение на осем години и е една от най-големите укрепени линии в Донбас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *