Кирил Петков: ГЕРБ не са джентълмени! Сами ще спасим България

България отблизо

Преди 9 месеца имахме джентълменско споразумение, където се ротират премиерите и министрите се сменят само по взаимно съгласие.

На 17 март Мария Габриел ни предложи същото, без да подпишем споразумението за реформи. Вчера Денков предложи ротация на премиерите с подписване на споразумението. Като махнете цялата мъгла се оказва, че единствената разлика между предложението на Денков и Габриел е споразумението. Това заяви пред медиите съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

 

„За нас това означава, че ГЕРБ не са готови да направят реформи в съдебната система, службите и регулаторите“, добави той.

„Тази вечер имаме Национален съвет на ПП, колегите от ДБ и ДСБ имат същото. Ще обсъждаме как да процедираме с втория мандат. Утре ще ви уведомим за решението“, съобщи още Петков.

„Винаги сме били много отговорни. С втория мандат отговорността е при нас. Поемаме я, ще направим правилните ходове. Няма да се крием зад преговорни екипи, ще си поемем отговорността за втория мандат“, подчерта той.

Tagged

1 thought on “Кирил Петков: ГЕРБ не са джентълмени! Сами ще спасим България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *