Румен Овчаров категорично: Който иска главата на Нинова, слугува на Борисов!

България отблизо

Румен Овчаров направи взривяващо изказване пред членовете на Националния съвет на БСП. 

Той заяви в прав текст: „Всички с вас сме наясно, че не става дума за никакви доклади и никакви предсрочни нереалистични избори. Става дума, както се казваше в онзи филм – за кожата на един полицай. Става дума за главата на Корнелия Нинова. Аз този филм съм го гледал през 1996-а“! 

Румен Овчаров предупреди, че единственият печеливш от случващото се в момента в БСП, е Бойко Борисов. „Защото той ще спечели и местните избори и ако искате да знаете, този един лев субсудия не е елементарен популизъм, то е лишаване на БСП от възможността да печели избори“, поясни мисълта си Овчаров.

Румен Овчаров припомни, че този филм с оставката на председателя на партията го  е гледал през 1996 година – на 21 декември в 8 ч. сутринта, когато тогавашният министър-председател Жан Виденов събрал тогавашните министри на извънредно заседание и им казал: Аз си подавам оставката!

Овчаров припомни, че тогава също е имало вътрешна опозиция и посочи действията на Групата на 19-те, които написаха кърваво писмо, с което поискаха оставката на Виденов след загубата на президентските избори. В тази група тогава бе и Георги Пирински, който сега също иска оставката на председателя – този път на Нинова. Не са ли това тогавашните и сегашни Герговисти, попита бившият лидер на софийските социалисти.

Овчаров предупреди, че ситуацията днес е доста по-сложна. Ние се вкарахме в ситуация, в която нямаме изход, казал той.

Както тогава Жан Виденов сгреши с оставката, хвърляйки цялата партия и държава в хаос, така сега и Корнелия Нинова сгреши, хвърляйки цялата партия пред избори.

Овчаров заяви, че евроизборите не са загубени.

Понеже вътрешната опозиция заяви, че една от грешките  на кампанията е обвързването на евроизборите с предизвикване на предсрочни парламентарни избори, което е конгресно решение – Овчаров попита: Кога разбрахте, че това е грешка и защо тогава не го критикувахте, можехте да го махнете от целите на кампанията?

Относно напускането на парламента от групата на БСП, Румен Овчаров каза, че това е  странно действие, но нека тези, които критикуват този ход на ръководството, да кажат – коя от партиите, останали в парламента, си е повишила резултатите, спрямо предишните избори? Нито една!

Само БСП, която беше извън парламента, подчерта Овчаров.

Накрая Овчаров предупреди пленума – единственият, който ръкопляска на това, което се случва тук, е Бойко Борисов, защото той ще спечели и местните избори. И поясни, че акцията с този 1 лев субсудия не е елементарен популизъм, това е лишаване на БСП от възможността да спечели избори./epicenter.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *