Кирил Петков: Много харесвам Тагарев! Върши си работата. Не смейте да го пипате!

България отблизо
„Аз лично харесвам министъра на отбраната Тодор Тагарев и мисля, че се справя много добре“, заяви днес във Варна Кирил Петков, съпредседател на ПГ на ”Продължаваме промяната-Демократична България”, цитиран от БТА.

Той изрази мнение, че с действията си през последните дни, заради които политически партии му поискаха оставката, Тагарев просто е искал по-бързо да модернизира армията. Сега ще трябва да изчака да минат изборите, посочи Петков. И уточни, че според него правителството засега се справя отлично.

 

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ допълни, че Бойко Борисов и Делян Пеевски всеки ден излизат и се хвалят с някаква добра стъпка напред, но не казват, че тя е част от реформаторската програма на ПП-ДБ.

 

По думите му на първо четене са гласувани промени в Конституцията, а това според него е най-драстичният начин за реформиране на съдебната власт. „Ако ГЕРБ и ДПС продължават да се хвалят с нашите реформи, нямаме проблем, важното е нещата да се случват“, категоричен бе Петков.

 

„Реално през изминалата седмица подкрепихме голяма част от исканията на протестиращите“, отбеляза Петков. Той припомни за приетата пътна карта, която няма никакви междинни години до 2038 г. за ограничаване на въглищните мощности. Петков увери, че кабинетът води непрекъснат диалог с Европейската комисия, за да може страната ни да спазва условията, но и да отговори на желанията на протестиращите и на българската енергетика като цяло.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *