КОВАРЕН Ердоган отново ЗАБИ нож в ГЪРБА на Русия! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

Свят

Вместо тържествено обещаното от Ердоган разоръжаване на терористите и постигане на мир по пътя на преговорите в провинция Идлиб, стана точно обратното.

С нахлуването на турските войски в провинция Идлиб, веднага скочи броят на бандитските формирования, съюзници на Анкара, които честно казано, Ердоган създаде още когато терористите от Ислямска държава разпъваха Сирия на кръст и избиваха хиляди невинни граждани.

Тези бандити, съюзници на Турция, веднага започнаха много яростни боеве за власт с терористите от Ан Нусра, както и помежду си. И на мястото на обикновените краткотрайни сблъсъци между ислямистите, в района на провинция Идлиб, както и на съседните Алепо и Хама, започна истинска война. В хода на бойните действия загинаха или бяха ранени десетки мирни граждани, повечето жени и деца.

По такъв начин, въпреки всички гаранции на Анкара, хуманитарната ситуация в Северозападна Сирия отново стана близка до критичната. Заедно с това, продължават бомбардировките на ислямистите по позициите на Сирийската правителствена армия. И обстановката става все по-напрегната.

По този повод, военният експерт Андрей Кошкин припомни, цитиран от https://riafan.ru, че още в началото на есента Дамаск е бил много близо до пълномащабна операция по ликвидиране на ислямистите, заели позиции в провинция Идлиб, както и по границите със съседните провинции Алепо и Хама. Но тогава на Сирийската правителствена армия попречиха Турция и САЩ. В навечерието на операцията, Съединените щати заплашиха Сирия с нанасянето на нови мащабни авиационни удари. А Турция заяви, че ще започне нападение срещу сирийските кюрди в провинцията.

Чак президентът Доналд Тръмп написа в своя Туитър, че трябва да се запази мирът, който не е съществувал от много години в тази част на Сирия, заради създадената от САЩ и Турция бандитска армия, нарекла себе си Ислямска държава.

А Ердоган коварно предложи на Русия да се създадяла буферна зона, където турската армия щяла постепенно да разоръжава бандитите и терористите и щял да настъпи мир. Но времето минава, а терористите вместо да бъдат разоръжени, станаха много повече от преди, както и много по-добре въоръжени от преди.

На всичко отгоре, когато американските войски започнаха да се изтеглят от Сирия, президентът Доналд Тръмп оставил Турция като „пълномощник“ на САЩ, който да довърши терористите в арабската държава. Което на практика означава, че Белият дом дава карт бланш на Ердоган да пречи на Русия колкото може повече.

При това положение, за Русия стана напълно очевидно, че проблемът с ликвидирането на терористите и протурските бандити в тази част на Сирия, по този начин няма да бъде разрешен. Точно това констатира и военният експерт Андрей Кошкин. По негово мнение не остават никакви други варианти за нормализиране на обстановката в Идлиб, освен да бъде приведена в действие операцията на Сирийската правителствена армия с подкрепата на руските Въздушно-космически сили, по разчистване на всички терористи и бандити в тази голяма провинция.

„Дамаск, с помощта на Въздушно-космическите сили на Руската федерация, може да нормализира ситуацията там, като просто ликвидира всички джихадисти в района, за да запази живота на мирните граждани. И на мен ми се струва, че сега всичко върви натам. Защото това ново сериозно обостряне на ситуацията показва, че други варианти за позитивно въздействие върху ситуацията, няма“, завършва руският военен експерт.

Истината е, че руското военно и политическо ръководство, начело с Владимир Путин отдавна има едно наум при взаимодействието с Ердоган. Защото той не се съобразява с интересите на държавата, с която си сътрудничи в момента.

Добре, че Владимир Путин е гросмайстор в такива хлъзгави шахматни партии. И Ердоган няма да успее да го измами. Никога.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “КОВАРЕН Ердоган отново ЗАБИ нож в ГЪРБА на Русия! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *