Герхард Шрьодер: В Русия се надига гняв срещу Запада, Брюксел да не търси конфронтация с Москва, защото ще си го получи!

Свят

В Русия се надига основателен гняв, заради опитите на Запада да се намеси във вътрешните работи на страната и да наложи своята либерална демокрация. Русия е суверенна държава и никога няма да приеме поучения от Запада, още по-малко пък, да въведе либерализма, само защото Европейският съюз е наложил някакви санкции.

 

Това заяви бившият германски канцлер Герхард Шрьодер в ефира на Българското национално радио.

Шрьодер защити газопровода „Северен поток 2“ от нападките на западните либерали. Той каза буквално следното:

„Не е разумно да използваме вътрешнополитически проблеми, които съществуват в Русия, и във всяка друга страна, като западна външнополитическа и икономическа бухалка? Точно това се случва със „Северен поток 2“. В крайна сметка вредим на себе си“, категоричен е бившият германски канцлер“.

Ще допълним, че Шрьодер се опитва да предпази не толкова Русия, защото тя е мощна и велика страна, колкото Германия и страните от ЕС, които са основните губещи от всяка санкция, която САЩ или Брюксел въвеждат срещу Руската федерация.

А и с просто око се вижда, че търпението на Москва вече се изчерпва. Хората там твърде дълго търпяха грубите опити на евроатлантиците да третират Русия като виновник за всичко. И да въвеждат санкции за неща, които не РФ, а Западът прикрито е направил. Да си спомним малката оперетъчна постановка с Навални, както и обвиненията, че уж Кремъл се бил намесил в изборите на САЩ.  Всичко това бяха напълно безпочвени обвинения, както и другите обвинения за „отравянето“ на баща и дъщеря Скрипал.

Велика и мощна Русия не се занимава с такива дребни хитрини. Русия действа по основните геополитически направления. И неизменно, безусловно и категорично побеждава Запада по всички направления. Москва създаде неуловимата и страшна хиперзвукова ракета, която матира противоракетната отбрана на САЩ. Москва създаде най-добрата ваксина „Спутник V“, която сега триумфира по света.

И точно защото в Русия виждат, че правдата е на тяхна страна, опитите на евроатлантиците да обвиняват Руската федерация в такива дребни мерзости като постановката с Навални и други тям подобни, предизвикват оправдан и все по-нарастващ гняв в Москва.

Точно затова Сергей Лавров каза, че ако ЕС продължи да действа срещу Русия, то Москва ще прекрати отношенията с Брюксел. Почти същото каза и Дмитрий Песков, който е говорител на президента Владимир Путин. Той заяви в прав текст, че руският външен министър Лавров е имал предвид точно това – че ако Западът продължава да обвинява Русия за щяло-нещяло, без никакви доказателства, и в разрез с въпиющата истина, ако Западът продължава да действа против руските интереси, то тогава Кремъл изведнъж и категорично ще прекрати всякакви отношения с  Евросъюза, както и с чиновниците, които се осмеляват да вземат решения от името на страните-членки на ЕС.

А правнукът на Лев Николаевич Толстой, Пьотър Толстой, в характерния си прям и откровен стил заяви: Западът няма да ни уважава, докато не вземем тоягата в ръце и не я развъртим.

Сега и Герхард Шрьодер отправя предупреждение към самозабравилите се западни либерали и евроатлантици. Дано го чуят, докато не е станало късно. Защото иначе прошка няма да има за никого. А от Брюксел няма да остане и папер.

Автор Иво Македонски

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *