Костадинов: Партията на Фицо решително ще спечели изборите в Словакия

България отблизо

„Ние защитаваме демокрацията, защото демокрацията означава да имаш ясно представителство и ясно управление. А не някой, който не е избран и не е ясно кой точно стои зад него, както в момента, за съжаление, се управлява Европейския съюз“.

 

Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в интервю за БНТ.

„Има политически партии, които разсъждават също като нас в момента. В Словакия например, това е Движение „Република“, което в момента има един евродепутат. Хубавото на демокрацията е, че тя не се представлява само от една партия. Хубавото на суверизма е, че той не се представлява само от едно политическо движение“.

Не можем да кажем отсега дали ще успеем да сформираме своя парламентарна група в Европейския парламент, но със сигурност ще работим в тази посока, категоричен е Костадинов. „Ще припомня, че на 12 април направихме една европейска конференция, която обедини представители на партии от 9 европейски държави, включително 3 от тях, които не са част от ЕС. И в подписаната обща декларация ние се договорихме за съставянето на обща парламентарна група, ново политическо семейство в Европейския парламент.

Мястото ни в Европейския парламент ще бъде там, където е мястото на всички уважаващи себе си и националните традиции, своите собствени държави политически партии, заяви още Костадинов.

Атентатът срещу Фицо беше, защото настроенията в неговата държава, както и настроенията в по-голяма част от европейските държави стават все по-суверенистки и все по-настроени за засилване на националния суверенитет на държавите, нещо, което американската пропаганда нарича пропуско течение в обществото, обясни лидерът на „Възраждане“.

„Партията на Фицо ще спечели изборите много решително в Словакия. И когато не можеш да спреш по някакъв начин човека, просто го елиминираш физически. Това показва много сериозна слабост. Смятам, че сега на тези европейски избори управляващите режими, да не кажа ще понесат много тежък удар“.

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *