Край! Свърши се! Ето кой е новият президент на БФС!

България отблизо

Новият президент на БФС ще бъде Георги Иванов – Гонзо. Той беше избран още след първия тур на гласуването по време на извънредния Конгрес. Делегатите дадоха своя вот в продължение на около два часа.

Победителят получи 235 от гласовете на делегатите, които дадоха своя вот по време на извънредния Конгрес на БФС.  Гонзо се нуждаеше от минимум 235 гласа.

Неговият подгласник стана считаният за фаворит Димитър Бербатов . Той получи 181 гласа. Така Бербатов, който водеше 3-годишна битка за поста, отново не успя да застане начело на българския футбол, като този път не съумя да стигне поне и до балотаж.

Преброяването на гласовете на делегатите показа, че Иванов печели в три от областите – Пловдив, Велико Търново и Варна. Бербатов спечели битката в Софийска.

Гласуването за избор на нов президент на Българския футболен съюз приключи около два часа след началото му.

Георги Иванов предложи Изпълком, в който да влязат Атанас Фурнаджиев, проф. Николай Изов, Михаил Статев, Любомир Пейновски, Николай Андреев, Мила Христова, Румян Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Камен Костадинов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров.

„За 15-и човек на Изпълкома предлагам един от членовете на Димитър Бербатов да бъде избран“, каза Гонзо.

469 регистрирани делегати са упражнили правото си на глас. 468 е кворумът, след като на един от делегатите му е прилошало по време на Конгреса и е отишъл в болница.

235 гласа бяха необходими за победа на първи тур.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *