Георги Марков: Взеха ни суверенитета, историята и дори хляба

България отблизо

Какво се случва по света и у нас?

 

1. Току-що Fox News помести проучване: Тръмп води на Де Сантис – 60% на 13%.
Така наречените „популистки“ кандидати: Тръмп, Де Сантис и Рамасвами имат общо 84% подкрепа в рамките на Републиканската партия срещу „традиционалистите“ Пенс, Смит и Хейли – 11%.
Какво да каже човек, всичко е ясно в републиканския лагер.

2. В лагера на Демократическата партия настроението е тревожно: 77% от американците считат Байдън за негоден бъдещ президент поради възрастови изменения в поведението.

Неслучайно дори в неолибералните медии се тиражират думите на младо момче: „Гласувах за Байдън, но сега ще гласувам за Тръмп! На погребението на нашите войници от Афганистан Байдън си гледаше часовника. Ако стане война, ще съм на първа линия! Не искам, като ме погребват, президентът да си гледа часовника!“ (Източник Fox News)

3. Сагата с американското жито от Украйна и неадекватната закана на Зеленски, че ще съди Полша, извади от равновесие най-големият русофоб от русофобската Полша – Качински, който още твърди, че руснаците са убили брат му – президента на Полша в самолетната катастрофа, а Туск е замел нещата (б.р. президентът на Полша Лех Качински загива в самолетна катастрофа край Смоленск през 2010 г., Доналд Туск, лидер на опозицията в Полша днес, тогава е министър-председател).

Полша би шута на американското жито от Украйна. (Президентът Дуда рече фигуративно: „Украйна се държи като удавник, а удавникът може да те повлече в дълбините!“)

4. Току-що унгарският премиер Виктор Орбан събра актива на партията си Фидес в старата столица и католически център на Унгария град Естергом.
Ето посланията: „Няма да позволим съдбата на Унгария да се решава в чужбина. В Америка искат да пратят директно Тръмп в затвора, за да не застрашава властта на Сорос и демократите. Глобалистите имат нужда от тази Европейска комисия. Те притискат Унгария! Но ние няма да се подчиним. Унгария няма да предаде своя, политически, икономически и културен суверенитет. Имаме си охрана на границата. Вместо мигранти си имаме семейна политика и се увеличи раждането на унгарски деца. Няма джендър идеология в училищата, икономиката ни се развива, няма да участваме в украинската прокси война.“ (Прочее, Орбан заминава за Китай в очакване на нови грандиозни инвестиции като тази в Дебрецен от 7 милиарда евро за завод за батерии).

5. Другага седмица в Словакия Роберт Фицо се връща на бял кон след победа на предсрочните избори (б.р. – Роберт Фицо е премиер до 2018 г., лидер на лявоцентристката партия Посока – социална демокрация). Предизборното му послание е: „Мир, не война! Украински нацисти трепаха етнически руснаци. Спираме помощта за Зеленски.“

С кого ще се коалира!? С дясната партия „Републиканци“. Орбан убеди унгарските партии в Словакия да се обединят. Те го направиха и ще минат 5%. Унгарският „Алианс“ в Словакия ще подкрепи външната политика на Фицо (500 000 унгарци жувеат в Словакия!)

Фицо току-що предизборно заяви по Sky News: „Няма да изпратим и един куршум в Украйна!“

6. В Австрия Партията на свободата, която е антимигрантска, е сигурен победител на изборите догодина. Херберт Кикл (б.р. – лидер на Австрийската партия на свободата) води във всички проучвания. Австрийците извън Виена са в потрес от мигрантските пожари в Брюксел и гражданската война, която устроили в Париж, Марсилия, Монпелие.

Тежки загуби очакват ЕНП в Италия, Франция, Полша, Унгария, Швеция, Холандия, Австрия, Словения, Чехия. В Германия небивал възход на „Алтернатива за Германия“, която още тази неделя ще има още един кмет в Тюрингия.

Ще има нова Австро – Унгария, но не империя, а от столици на мира.

На много европейци ще им се наложи да си спомнят думите на великия Де Гол: Американците не са европейци, а Англия е остров.

8. У нас. Взеха ни суверенитета, историята и хляба! Цензурата в телевизиите надмина тази по времето на комунизма. Гражданите са лишени от конституционното право на информация.

Партизаните на Сорос съсипаха институциите, машините подмениха изборите, държавата е разнебитена колония.

 

Забраниха ни референдумите! Суспендираха гласа народен и Божи. Дори Тодор Живков направи референдум за конституцията.

 

Егати тази държава, дето Христо Иванов ще я оправя!

Източник Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *