Лавров каза как вървят преговорите с Украйна и кой пречи за края им

Свят
”Властите в Полша много искат да установят контрол над Западна Украйна”, това каза руският външен министър Сергей Лавров.

„Аз не изключвам зад полското предложение за изпращане на миротворци на НАТО в Украйна да стои желанието на Варшава да установи контрол над западната част на Украйна. В Полша имат голям исторически сантимент към тази част на Украйна (до разделите на Полша в края на ХVIII век сегашният украински град Лвов и районите около него са били под властта на Полша)“, коментира дипломат номер едно по време на среща със студенти и преподаватели от Московския институт за международни отношения.

Лавров коментира и преговорите между Русия и Украйна. „Диалогът върви трудно. Причината за това не е в нашата страна. Представителите на Киев протакват диалога, като си променят позициите всеки час“, каза още той.

„Протакването на диалога е изгодно на САЩ. Докато траят преговорите, оръжейните концерни могат да продадат още от своята стока на Киев“, добави министърът.

По отношение на санкциите срещу страната му, наложени от Европейския съюз, Великобритания, САЩ, и други страни Лавров посочи: На Запад винаги казват, че въвеждат санкции не срещу обикновените граждани, и срещу режимите. Това обаче няма нищо общо с истината.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *