Лавров разби Запада на срещата на Г-20: Вижте какви истини и факти разкри!

Свят

Външният министър на Русия Сергей Лавров не остана за дълго на срещата на външните министри на Г-20 в Бали.

 

Домакинът Ретно Марсуди посрещна руския външен министър учтиво, но сдържано при пристигането му в луксозния хотел в морския курорт Нуса Дуа.

С нетърпение се очакваше как ще реагират на речите на Лавров най-вече западните участници. Лавров беше настанен в залата между представителите на Саудитска Арабия и Мексико. Малко след началото беше съобщено, че Лавров ще напусне срещата по-рано. Той няма да присъства на официалната вечеря и на следобедната сесия.

„Лавров все още води двустранни разговори, след което ще разговаря с пресата и ще си тръгне“, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в петък на въпрос на Deutsche Presse-Agentur.

Руските агенции очаквано са съсредоточени върху заявките, които Сергей Лавров дава пред журналистите.

Сергей Лавров изказва недоволството си, че по време на срещата на външните министри представителите на западните държави „почти веднага след като взеха думата, изпаднаха в остра критика към Русия във връзка със ситуацията в Украйна“.

„Агресори“, „нашественици“, „окупатори“… Днес чухме много неща. Всички ни призоваха да спрем тази операция и да постигнем мирно решение“, каза Лавров и уточни, че е помолил (западните партньори, б.р.) да решат какво наистина искат. „Ако искат мирни преговори, Украйна ги спря… Ако Западът иска преговори, трябва да има предвид това.“

Желанието на Запада Украйна да победи Русия „на бойното поле“ отлага възможността за мирен процес, заяви руският външен министър Сергей Лавров пред репортерите в Бали.

„Ако той (Западът) не иска преговори, а победа на Украйна над Русия на бойното поле – защото се чуват и двете мнения, тези за преговори и тези за военна победа – тогава вероятно няма за какво да говорим със Запада. Защото с тези подходи Западът по същество не позволява на Украйна да премине към мирен процес, а я принуждава да вземе оръжията си, да ги използва за бомбардиране на градове, за унищожаване на цивилни, което и наблюдаваме по същество всеки ден“, каза той.

Вчера подобно изказване, разкриващо истинските факти направи и руския президент Владимир Путин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *