Лари Джонсън разкри какво става на фронта в Украйна и ще помогнат ли парите от САЩ

Свят

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) губят на бойното поле и дори американската помощ няма да им помогне. Това мнение изрази вчера бившият анализатор на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) Лари Джонсън, съобщава ТАСС.

„Какво се случва в Украйна? Те губят, и те губят тежко и бързо. Размерът на територията, която руснаците печелят в момента, не прилича на нищо, което сме виждали през последните повече от две години от началото на специалната военна операция. Русия сега, така да се каже, натиска педала на газта, те се движат бързо, на широк фронт и никакви пари на света (…) няма да помогнат (на украинските въоръжени сили) да подобрят ситуацията“, каза той в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

Според Джонсън няма смисъл да се говори за размера на американската помощ изолирано от реалната ситуация на фронта. „Тя няма да попълни редиците на украинската армия, нито ще ги  попълни с компетентни професионалисти. Още повече компетентните професионалисти нямат никакво желание да тръгват срещу руската армия“, добави той.

На 24 април президентът на САЩ Джо Байдън подписа пакет от законопроекти, одобрени преди това от Конгреса, за възобновяване на доставките на оръжия за Украйна, Израел и Тайван. На 20 април законопроектите бяха одобрени от Камарата на представителите на Конгреса, а на 23 април бяха одобрени от Сената. Обемът на пакета беше 95 милиарда долара, като освен 61 милиарда долара за Украйна, той включва 26 милиарда долара за Израел и средства за предоставяне на хуманитарна помощ на цивилни в зони на конфликт, включително в Ивицата Газа, посочва ТАСС.

Източник Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *