Лидерът на „Възраждане“ иска правителството да бъда разследвано за обслужване на чужди интереси!

България отблизо

„Възраждане“ искат правителството да бъде разследвано за контакти с чужди посолства. Членовете на правителството да бъдат разследвани за връзки с чужди посолства и фондации, обслужващи чужди интереси.

Това искане отправи в декларация от трибуната на Народното събрание депутатът Елена Гунчева. Идентично искане има и по отношение на представители на службите. Причината – според народния представител Костадин Костадинов бил арестуван в Украйна след „донос“ от страна на българската държава. Вече седмица липсвала реакция по казуса.

„Българското правителство и служби вече седмица мълчат по скандалния случай, при който български народен представител, председател на партия, бе арестуван в Украйна и му бе забранено 10 години да влиза в страната.“ Гунчева заяви, че срещу него е насочено оръжие и му е било обяснено, че е председател на проруска партия.

От Възраждане са убедени, че тази информация е получена от българските служби.

„Било е възможно да бъде дори разстрелян“, развълнува се Гунчева.

Тя пита – могат ли службите, които са на пряко подчинение на Министерски съвет, да взимат самоволно решения. Затова от партията на Костадинов настояват ДАНС и разузнаването да разследват случая и кой е разпоредил предоставянето на информация на Украйна.

„Държавната измяна е не само престъпление по НК, а позор за всеки, който я е допуснал. От години България се управлява от американското посолство“, остра бе Гунчева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *