Киев бесен: Германия отряза Украйна за членство в ЕС!

Свят

Украинският посланик в Германия Андрий Мелник каза, че президентът Владимир Зеленски и германският канцлер Олаф Шолц са имали телефонен разговор в понеделник, който е бил ужасен.

Според украинския посланик лидерите са обсъдили перспективите за влизане на Украйна в Европейския съюз.

„Разговорът беше ужасен. Отново същата блокада. Отрязват ни както от НАТО, така и от ЕС. Не сме били готови. Никаква далновидност не показа Берлин“, каза Мелник.

Според него, Киев все още не губи надежда за промяна в позицията на Германия. Той призова Германия да подкрепи перспективите за присъединяване на Украйна към ЕС. Мелник отбеляза, че не става дума за присъединяване на Украйна към Европейския съюз утре, но Киев иска веднага да започне устойчива процедура за приемане в ЕС.

„Нямаме нужда от безплатен билет. Искаме обаче това да се случи по ускорен начин, в рамките на няколко години“, каза той.

Той също така поиска германските власти да спрат вноса на енергия от Русия.

Това обаче едва ли ще стане. Нито приемането в ЕС. Нито спиране на руските енергоресурси. Защото Европа почти няма газ. А и вече с просто око се вижда големия страх обхванал НАТО и ЕС от ясно и твърдо изразеното послание на Владимир Путин, че опитите за снабдяване на Киев с оръжие, както и всякакви пируети за приемане в ЕС, ще бъдат считани от Русия за неприятелски действия.

И ще получат „военно-технически отговор“. Така каза Путин.

А след началото на украинската кампания, Западът вече започна много по-сериозно и с необходимия респект да се отнася към думите на руския лидер.

И така ще бъде за в бъдеще. Защото иначе тежко и горко на сгафилите западни страни. Ще бъдат счетени за неприятели.

А какво става с неприятелите на Русия е пределно ясно от киевския пример.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *