Лондон: Готови сме за война с Русия, но…

Свят

Обединеното кралство е готово да отблъсне „атака“ от Русия. Това заяви британският премиер Риши Сунак в интервю пред телевизионния канал Talk TV, предава The Telegraph.

„Да, първата ми задача е да гарантирам нашата обща сигурност“, заяви той, отговаряйки на въпроса на водещия дали Лондон е готов да се защитава, ако Москва „насочи оръжията си“ срещу Великобритания.

По думите му, Кралството увеличава инвестициите в отбраната, тъй като глобалната ситуация става все по-несигурна. Той спомена и заплахата, представлявана от хусите за корабоплаването в Червено море.

Както съобщи Politico, началникът на Генералния щаб на британските въоръжени сили Патрик Сандърс призова британците да бъдат готови да служат в армията в случай на конфликт с Русия.

В същото време в началото на февруари комисията по отбраната на британското правителство публикува доклад, в който се посочва, че британската армия не е подготвена за потенциална широкомащабна и продължителна война поради недостиг на персонал, както и проблеми, свързани с набирането и задържане на военен персонал.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *