Лондон разкри голяма ТАЙНА, която уплаши света! Ето КАКВА е тя и какво се случи после! Вижте ТУК!

Свят

Вече дори и прословутият Барон Мюнхаузен не може да измъкне английското правителство, дърпайки го за косите, от лепкавото блато на полу лъжите и откровените неистини, в които то само се забърка.  

С днешна дата британските тайни служби изскочиха с ново „разтърсващо разкритие“. Според английския The Times, цитиран от blitz.bg, спецслужбите били локализирали източника на нервно-паралитичното вещество, което отрови бившия полковник от ГРУ и бивш британски шпионин Скрипал, заедно с дъщеря му Юлия.

И този път наистина няма да познаете какво е това „разкритие“, което без срам и свян пробутаха на световната общественост тези, които с право и без право, се смятат за наследници на Еркюл Поаро.

Британските служби за сигурност твърдят този път, че „локализираният“ източник, където се произвеждал Новичокът бил, ни повече, ни по-малко „тайна руска лаборатория, която се намирала на територията на Англия“.

Е, това вече надхвърля границите на всяко въображение. Дотолкова, че дори в „Кентърбърийски разкази“ на Джефри Чосър няма да намерите нещо така изсмукано от пръстите. И толкова отдалечено от истинската действителност.

Ясно ни е, че сега на Лондон му трябват спешно нови измишльотини, които да отклонят вниманието от лъжите, които наговориха и британският премиер Тереза Мей, и нейният външен министър Борис Джонсън. Да не говорим, че те принудиха, подпомагани от техните американски братовчеди, един куп държави от Европа, криейки очите си от срам, да последват срамните им инсиуации.

Защото, не друг, а шефът на химическата лаборатория Портън Даун Гари Ейткънхед заяви, цитиран от „24 часа“, че неговите специалисти не са могли да установят дали отровното вещество Новичок е произведено в Русия.

Неговите изявления сринаха твърденията на Тереза Мей, че британското правителство „с изключителна сигурност“ е установило, че Новичокът е произведен в Русия. Нейният външен министър Борис Джонсън пък, отиде още по-далеч и заяви, че информацията за руския произход на отровното вещество му е дадена от самата лаборатория Портън Даун.

От лабораторията отрекоха категорично тези твърдения. И по този начин и премиерът, и външният министър трябваше да бъдат дадени под съд за умишлено подвеждане на общественото мнение с невярна информация.

И понеже британците няма как да съдят двете най-важни фигури в правителството, без то най-позорно да падне, те изфабрикуваха „нова“ версия за някаква митична „тайна“ руска лаборатория, която на всичкото отгоре се намирала на британска територия.

Ами че за какво им е на руснаците да поемат толкова голям риск и да правят „тайна“ лаборатория в Англия, където всеки момент могат да бъдат разкрити? Точно обратното. Те съвсем спокойно можеха да си произведат веществото в Русия и малка част от него да пренесат в Англия. Това е далеч по-разумно и логично, отколкото тайните и лъжите, с които са препълнени „Скрипал версиите“ на „Скотланд ярд“.

Нещо повече. Официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, че Русия още чака от Лондон отговори на въпросите, които тя зададе във връзка с аферата „Скрипал“. Руската федерация чака отговор и на въпроса защо британските власти не са споменали нищо за домашните животни на семейство Скрипал. Къде са сега тези животни и какво е тяхното състояние, питат от руското МВнР?

Припомняме, че преди ден, племенницата на Сергей Скрипал заяви, че семейството е отглеждало котки и мирски свинчета. Само че от тези домашни животни сега няма и среда. А тяхното състояние би дало отговор на много от въпросите, които занимават обществеността, относно този случай.

Междувременно Русия поиска от Организацията за забрана на химическите оръжия за преразгледа случая „Скрипал“, но организацията отказа. Самият този отказ вече е съмнителен. По простата причина, че след като и самата английска лаборатория Портън Даун не е могла да установи произхода на отровното вещество, допълнително разследване на случая е повече от необходимо. Но ОЗХО отказа, защото Вашингтон и Лондон, които стоят зад нея, се страхуват истината да не излезе наяве.

А Русия, която очевидно не се бои от истината, отиде по-нататък. И поиска случаят да бъде разгледан и на заседание на Съвета за сигурност при ООН. Дали това ще стане, не е ясно. Но както винаги, коварните западни кръстоносци се чувстват като у дома си в сферата на лъжите. А истината, както винаги, ги плаши до смърт.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Лондон разкри голяма ТАЙНА, която уплаши света! Ето КАКВА е тя и какво се случи после! Вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *