Луд скандал в Германия! Ще се промени ли картата на Европа? Ето какво искат политиците от Меркел:

Свят

Лидерката на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) порица един от коалиционните си партньори.

Това стана в момент на все по-голямо разцепление в управляващата тройна коалиция по въпроса с граничната политика и предоставянето на убежище в Германия, предаде ДПА. Андреа Налес каза, че вътрешният министър Хорст Зеехофер и лидерът на Християнсоциалния съюз (ХСС) Маркус Зьодер – и двамата традиционни съюзници на канцлера Ангела Меркел, но много по-твърдолинейни по въпросите на миграцията – вървят към „германски Брекзит“ или „Герекзит.

В реч пред свои съпартийци в провинция Северен Рейн-Вестфалия, Налес нарече Зеехофер „опасност за Европа“. Тя начерта паралел между сегашния дебат в Германия за миграцията и реториката на британските консервативни политици преди референдума за Брекзит през юни 2016 г., на който бе взето решение страната да напусне блока. Лявоцентристката лидерка каза, че отказва да позволи на ХСС да се отцепи от коалицията и да действа на своя глава по миграционната политика, следвайки многократните заплахи на Зеехофер да се опълчи на Меркел, като въведе едностранно контрол по германските граници.

ХСС иска от началото на юли да бъдат отхвърляни всички кандидати за убежище, които вече са се регистрирали другаде в Европа. Но Меркел е против такъв ход, какъвто според нея ще подкопае европейската солидарност. Вместо това тя иска да се постигне решение на проблема на европейско равнище и обеща да намери такова до края на месеца. Ако Зеехофер реши да действа на своя глава, Меркел може да го уволни или дори да се стигне до разпадане на коалицията между ГСДП, ХСС и Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел. Само 100 дни след сформирането на третото коалиционно правителство с Меркеловия консервативен блок, ГСДП започна да се готви за предсрочни избори, казаха партийни източници пред ДПА.

loading...

Tagged

3 thoughts on “Луд скандал в Германия! Ще се промени ли картата на Европа? Ето какво искат политиците от Меркел:

  1. Престанете!
    Вие сте… вие сте…………… идиоти!

    1. Драги господине! Вие и единствено вие можете да се абонирате и съответно разабонирате да получавате новини. Няма на света сайт, който може да ви праща новините си насила! Има си специален бутон, който можете да натиснете и да си прекратите абонамента. Ние не можем да ви го натиснем. Ако продължавате с тормоза към сайта ни и да пищите след всяка новина тук, ще се обърнем към компетентните органи за упражняване върху нас системен тормоз от ваша страна и измислени коментари. Ако сте неграмотен как да откажете абонамент към сайт, обърнете се за помощ от приятел. Приятен ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *