Луд скандал разтресе парламента! Вежди Рашидов захапа грозно Нинова!

България отблизо

Корнелия Нинова като парламентарна манекенка си прави пиар с мъките на хората. Това каза от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов, който прочете декларация от името на парламентарната група.  

„Радвам се, че представителите на БСП са повече от 20 души. Взимам думата по повод атаките срещу ГЕРБ заради постоянните и нелепи изцепки по време на ваканцията. Не знам с какво право левите депутати си позволяват да отправят критики и публично да заклеймят управляващите от ГЕРБ с думите „шайка крадци“.   Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска смърт? Това е недопустима клевета. Като два мандата министър на ГЕРБ се чувствам засегнат. Като част от това управление докладвам, че е направена театрална реформа и залите сега са пълни, реконструирани са театърът във Варна, в Бургас, Сатиричния театър, Операта в Бургас и др.“, каза още Рашидов.   По думите му по време на управлението на ГЕРБ са осигурени повече от 2 млн. лв. за българските библиотеки и 5 млн. лв. за българското кино. „А вие, г-жо Нинова, може ли като парламентарна манекенка да си правите пиар с мъките на хората? Аз познавам една друга шайка – шайка, която участваше в бандитската приватизация, шайка, която ограби държавата. Колко струва на българските данъкоплатци снимката с Горан Брегович? Явно досега не сте разбрали една простичка истина, че талант не се създава с пари, а се раждаш с него. Вашата агресия, г-жа Нинова, обижда човешкото достойнство“, каза още Рашидов. „Лидерката на левицата, тъй като не може да пее и да пише, говори бездарни стихове“, коментира той. „Спрете да се снимате с болни хора. Само вие ли жалите за загиналите хора? Не, не сте. Спрете“, продължи Рашидов.

Лидерката на БСП взе думата като разпали допълнително страстите в парламента. „Това е доказателство защо този парламент е изчерпал своята същност. Каква политика имаше в този документ? Имаше омраза и лични нападки към лидера на опозицията. Когато се изправихме срещу вашата политика, си дадохме сметка какво вършим. На милиони българи. Спрете с омраза, разделенията и противопоставянията на българи срещу българи“, отвърна от трибуната Корнелия Нинова.

 

Тя за пореден път обвини ГЕРБ в извършване на престъпление към стопаните на животни в Странджа. „Вие обидихте цяла парламентарна група и над 1 милион български избиратели, затова съм длъжна да ви накажа по член 156 точна втора със забележка“, заяви шефката на Народното събрание Цвета Караянчева. „Аз не съм убиец и крадец. Драгомир Стойнев може да говори всичко, но не и вие“, отвърна Рашидов на Нинова. „Вие допуснахте безредие в залата. което показва, че сте неспособна да водите пленарното заседание. Мисля, че вие самата трябва а напуснете“, отсече  Драгомир Стойнев. „Няма да напусна. Ще продължа да си водя заседанието“, заинати се  Караянчева.

loading...

Tagged

1 thought on “Луд скандал разтресе парламента! Вежди Рашидов захапа грозно Нинова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *