Лукашенко удари Запада: Твърдението на Меркел, че Русия е отровила Навални е пълна лъжа! И видео!

Свят

Президентът на Белорусия Александър Лукашенко съобщи на руския премиер Михаил Мишустин, че е прихванат разговор между Варшава и Берлин. От разговора става ясно: твърденията на германския канцлер Ангела Меркел, че руският опозиционен лидер Алексей Навални е отровен от спецслужбите в Русия, са пълна измислица.

Лукашенко дори обеща да предаде записа на Москва, а ако го поискат и от Берлин, да прати копие и на тях.

„Забелязах, наблюдавайки руските събития, че на Запад се появи нова фалшифка – отново Новичок, отново отравяне. Трябва да ви кажа, че вчера или завчера … преди да прозвучат обвиненията на Меркел по адрес на Русия, в разговор с Варшава тя каза, че на него, тоест на Навални, искат да му затворят устата. А ние прихванахме този разговор … Разбираме, че Варшава разговаря с Берлин – две абоната са във връзка. Този „приятен“ разговор беше прихванат от нашето електронно военно разузнаване “, съобщават РИА Новости  и Взгляд думите на Лукашенко, казани на среща с руския премиер Мишустин в Минск, в четвъртък.

„Тъй като там, на западните граници на Белорусия са разположени наши части, и ние, разбира се, наблюдаваме определени страни, и в радиосферата…Та така прихванахме интересен разговор, който (ще ви го дам да го прочетете, ще го подготвим и изпратим на ФСБ) ясно показва, че думите на Меркел са фалшификация. Не е имало отравяне на Навални “, подчерта Лукашенко.

Президентът Лукашенко обеща, че ще предаде на руската страна стенограма от този разговор. „Група специалисти, както разбирам, са подготвили за Меркел, за нейната администрация, фактите, а може би и изявленията, които тя направи. Те са направили това, явно за да „покажат на Путин, че не трябва да си навира носа в делата на Беларус“, каза той.

„Затова мисля, че Бортников (Александър, ръководител на ФСБ на Русия.) И Наришкин (Сергей, директор на Службата за външно разузнаване) ще трябва сериозно да се захванат с тази ситуация, да разберат на кого е нужно това. Ще предадем както записания глас, така и текста. Напълно всички материали днес или утре ще бъдат предоставени на вашите спецслужби, така че те да разберат кой има нужда от такива фалшифки. Само един цитат: „Освен това в близко бъдеще те имат избори, ден на гласуване в регионите на Русия“. Тоест те знаят, че в Русия има избори и е необходимо да се подпъхне някакъв мръсен номер преди тези избори. Мислим, че те ще измислят и нещо друго. Ето стила им. Ето тяхното лице ”, каза ръководителят на републиката.

„Там се говори и за Беларус. Ще ви дам разговора, вие ще го прочетете “, каза Лукашенко на руския премиер Мишустин.

Президентът обобщи, че спокоен живот „те не ни гарантират, няма да имаме спокоен живот“. „Убеден съм в това. Но трябва да разберете, че ние сме решени да защитим суверенитета и независимостта си и няма да позволим на никой да ни лъже. Виждаме, че Западът е затънал до гуша в тези лъжи. Но истината винаги е побеждавала. Защото все пак Господ е на наша страна “, заключи Лукашенко.

Припомняме, че в сряда германското правителство, позовавайки се на заключенията на свои военни токсиколози, направи изявление, в което се твърди, че Навални е бил отровен с „вещество от групата Новичок“. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков подчерта, че Берлин не е информирал Москва за констатациите си относно „отравянето“ на Навални с „Новичок“.

Освен това, ръководителят на отделението за остри отравяния в болницата на град Омск, и главен токсиколог на Омска област, както и Сибирския федерален окръг, Александър Сабаев, заяви, че лекарите от омската болница, където Навални бе хоспитализиран, не са открили следи от токсични вещества в тялото му. Той отбеляза, че по време на престоя на пациента в омската клиника, най-важните органи, отговорни за детоксикацията – бъбреци, черен дроб, бели дробове, не са били увредени. А е ясно, че ако е имало отровно вещество, за да бъде изхвърлено от организма, естествено, е трябвало да премине през тях.

Така че, лъжите на Запада са установени безспорно и в Русия, и в Беларус.

Видео вижте ТУК:

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *