Марешки: Аз внасям милиарди в държавата, затова некадърните политици се опитват да ме смачкат!

България отблизо

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в началото на предизборната кампания отчете колко данъци е внесъл семейният му бизнес за целия преход. Сумата е два милиарда лева.

От изказването му стана ясно, че освен тази сума, изчислена за 30 години, откакто е стартирал първият му бизнес с аптеки през март 1991г., също толкова  – два милиарда лева, е и сумата, която българите били спестили, благодарение на по-ниските и справедливи цени във веригите аптеки и бензиностанции.

„С тези милиарди са плащани заплати, правени са много неща за българите. Нашите фирми са в България, данъците ни – в НАП. Къде са фирмите и данъците на другите политици? Когато имаш претенция да управляваш парите на българския народ, трябва да докажеш, че си внасял, а не си взимал”, заяви Марешки.

Той подчерта също, че семейните му фирми са създали 4  000 работни места. „Три милиона българи всеки месец, което значи по сто хиляди на ден, влизат в нашите обекти. Те са дали оценката си за мен като бизнесмен, дали са я и като политик, затова бях в 44-то Народно събрание и по всяка вероятност ще бъда и в следващото. Хората са мъдри и виждат какво става.
Никой не хвърля камък върху ялова круша. В момента всички- и леви, и десни, са се насочили срещу мен. Ако Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ нямаше 10-12%, както една независима социологическа агенция най-накрая се престраши да признае, че сме трета политическа сила, целият този огън нямаше да е насочен срещу мен”, заяви Веселин Марешки.

В такъв случай да попитаме Марешки защо четири години беше патерица на Борисов в парламента?! Не е ли защото, по всяка вероятност, се е надявал на по-добри условия за бизнеса му?!

И затова ли влезе в Народното събрание, за да изкрънка по-комфортни условия за семейния си бизнес?!

Значи, има си крушка опашка, и сегашните хвалби на Марешки са адресирани към хората, които му повярваха, че иска да спаси България. Само че по време на престоя си в Народното събрание, той не предложи нищо добро за страната.

Въпреки че винаги се хвали с това, че бил икономически грамотен, защото бил бизнесмен, той не даде предложения как да се оправи икономиката на родината ни. И винаги, когато трябваше да гласува, заемаше страната на ГЕРБ. Защото явно зависи от тях.

Следователно няма никакъв смисъл отново да вкарваме в парламента човек като него, който ще бъде явна или тайна патерица на герберите. Защото вече го видяхме какво прави.

Най-вече за себе си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *