Съвсем неочаквано Харизанов даде заден и започна да ухажва десните! Ето от какво се уплаши!

България отблизо

Нека видим кои партии ще влязат в НС. Това ще решат избирателите. Аз съм съгласен и одобрявам много от исканията на градската десница и съм го казвал. Много наши идеи съвпадат с техните. Единственото, за което не бях съгласен с тях, е, че правителството трябва да подаде оставка. Иначе те имат много добри и конкретни идеи“.

 

Това заяви пред БНТ членът на ГЕРБ и изпълнителен директор на телевизия „Европа“ Георги Харизанов.

Има червена линия след изборите, която ГЕРБ никога няма да прекрачи. Това е БСП.

„Козът на ГЕРБ в тези избори ще са резултатите. Нито една партия не е постигала такива резултати като ГЕРБ. Много хора се опитват да се покатерят на стълбата, нападайки Борисов.

Но ние няма от какво да се плашим, защото сме първа политическа сила.

За мен не е загадка какво ще се случи преди изборите, а какво ще се случи след изборите – кои и колко партии ще влязат в парламента. И в момента ГЕРБ показва отлични резултати, като категорично се справя с коронакризата – и медицинската, и икономическата.

Тези тупания по гърдите и непрекъснатото повтаряне, че няма от какво да се плашат, че те са се справили със всичко, че са първа политическа сила – това издава скрития страх у герберите. Страх, че краят на тяхната власт, така или иначе, наближава. Защото никой не може да управлява вечно. Затова Харизанов ухажва десните. Защото се страхува от пропастта пред ГЕРБ.

Не е имало разговори за бъдещ кабинет без Борисов. Г-н Борисов ясно даде заявката си през лятото. Той е човекът, който трябва да реши.

Харизанов отговори и на обвиненията на лидера на „Републиканци за България” Цветан Цветанов, че той е човекът, който реди листите в ГЕРБ.

„Категорично не редя листите на ГЕРБ. Това го казва Цветанов, който напоследък почти не говори истини. Листите се редят от структурите на ГЕРБ в страната. Аз съм номинирал за депутат Бойко Борисов в моя район. Това е моето редене на листи и мен няма да ме видите в листите.

Цветанов да се фокусира върху Ягодинската пещера. Никога не съм спорил с него. Умишлено иронизирам това, което прави той в момента, и никога не съм иронизирал това, което е правил 18-19 години в ГЕРБ.

Той беше много добър втори и много лош първи. Цветанов е опасност за ГЕРБ, колкото е опасно на Земята да падне астероид. В неговата партия няма политически живец „, заяви Георги Харизанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *