Марешки: България може да се превърне в икономически тигър! Трябва само да ме слушат политиците!

България отблизо

Да си активен и да водиш социална политика, не означава да си ляв. Аз съм десен човек и моята партия води най-социалната политика.

Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, който коментира темата за създаването на верига от държавни бензиностанции и намаляването на ДДС. „Твърдо подкрепям идеята за държавни бензиностанции. Аз съм може би единственият частник, който иска да си вкара в бизнеса такъв силен конкурент като държавата. Според мен от държавните бензиностанции ще спечелят хората, ще спечели и държавата. Това е най-важното.

Инвестицията в държавни бензиностанции, ако бъде направена правилно, ще бъде най-добрата инвестиция в тази държава за целия преход. Това ще са най-добре похарчените български левчета за последните 30 години.

При правилна инвестиция България ще стане икономически тигър, а на хората ще им се вдигнат доходите.

Категоричен съм за това, но инвестицията трябва да е много правилно направена и преценена. Ако това се случи, цената на бензина може да бъде 1,40 за литър“, разкри Марешки.

„Ние не подкрепяме свалянето на ДДС. От това няма никаква полза. За мен това е една голяма грешка, която може да продъни бюджета. Хубаво е, че казват, че това е временна мярка. Надявам се, когато се види, че тази мярка не работи, да бъде отменена“, добави депутатът.

Във вдъхновението си той забрави да предложи националният ни химн да стане „Тигре, тигре“, иби за махнем лъва от герба, заменяйки го с хищна раирана котка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *