Марешки иска да ръководи проекта по изграждане на държавните бензиностанции. Нямало по-подходящ от него

България отблизо

Лидерът на „Воля“ и собственик на верига бензиностанции Веселин Марешки иска той да ръководи процеса по изграждането на държавните бензиностанции.

Той изпрати позиция до медиите във връзка с предложението на Министерството на финансите за създаване на държавно предприятие „Държавна петролна компания“, чийто принципал ще е министърът на икономиката.

 

Ето какво гласи тя:

 

„Поздравяваме финансовия министър Горанов и цялото правителство за това че послушаха ВОЛЯ и че пристъпват към реализирането на нашата идея – създаването на държавна верига бензиностанции.

Сега най-важното е проектът да се осъществи по най-добрия начин и да не се проточи във времето!

 

Затова ще настоявам проектът да се ръководи от ВОЛЯ. След като идеята е наша, смятам, че е коректно и редно ние да я осъществим. Така ще сме сигурни, че няма да се изкриви или да се провали.

Готови сме да дадем целия си успешен опит в сектора, за да заработи веригата в кратки срокове и българите да бъдат доволни!

Повече от три години апелирам за това, защото такава верига ще сложи ред в цените на фирмите, които си позволяват да продават горива с големи надценки и по този начин да грабят българския народ. Време е на това да се сложи край!“

 

„Реализацията на проекта за държавни бензиностанции ще отнеме не повече от 2 години“, посочи Марешки пред Нова тв в коментара на „Плюс-Минус“.

„С моя нищожен ресурс аз успях да изградя около 20 обекта за 1 година. Считам, че за този период държавата, с всички ресурси, които има, може да изгради бензиностанции във всички райони“, категоричен бе той.

„Наистина решението е взето много бързо и не са много наясно как да стане. Това може да бъде една компания под шапката на Министерството на икономика и няма нужда от законопроект. Нито ресурсът, нито времето е толкова проблематично“, посочи още той.
„Времето не е много, необходимият ресурс е около 100 милиона евро“, уточни бизнесменът депутат.

По думите му инфраструктурата трябва да е такава, че всеки гражданин да има достъп до тази бензиностанция в периметър не повече от 20-30 км.

„Не внасям горива и нямам отношение към държавния резерв. Чувам, че не се плащат акцизи. Една такава компания би помогнала за изсветляването на бизнеса“, коментира още депутатът.

И допълни: „Това, което правя аз и други колеги, показва, че има възможност цените да са по-ниски. Нито една държавна компания не е убила бизнеса на големите компании“.

Позицията на Марешки не е изненада, тъй като неговите бензиностанции продават на по-ниски цени, но това не се е отразило на държавно ниво на цените на останалите търговски обекти. Въпреки това аптекарско-петролният бос твърди, че на локално ниво неговите обекти са принудили и конкурентите да намалят цените.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *