Марешки скочи на Слави Трифонов с грозни обвинения в две лъжи!

България отблизо

Партия ВОЛЯ е за електронно гласуване и за въвеждане на мажоритарна система. Тази позиция е изразена в официално писмо до Слави Трифонов.

Поводът е, че в шоуто на 16 юли т. г. водещият Иво Сиромахов нарече депутатите на Марешки „златен пръст”, благодарение на който машинното гласуване било отменено“. Това се казва в опровержение на партия „Воля“, изпратено до медиите.

„Партия ВОЛЯ отдавна има позиция по темата и тя е, че машинното гласуване не променя изборния процес. Ние сме за въвеждане на електронното гласуване. Само то ще повиши избирателната активност, ще улесни избирателите у нас и в чужбина, ще премахне и много от съмненията за манипулации”, се казва в писмото на ВОЛЯ до bTV.
Втора лъжа в предаването, изречена този път от събеседника Мартин Димитров, че същите тези партии били попречили да има преференциално гласуване, отново е разобличена с факти. „Повишаването на прага на преференциите беше инициатива на ДПС, подкрепена от ГЕРБ. ВОЛЯ гласува против. Нещо повече. Лидерът ни Веселин Марешки нарече това предложение „опит за убийство на преференциите”.
„ВОЛЯ е единствената партия в българския парламент, която е за въвеждане на мажоритарна система и за отпадане на прага за преференциите. Веселин Марешки говори за това от началото на този мандат. Нито един друг партиен лидер, дори и президентът, не подкрепят мажоритарността”, пише в опровержението.
„Г-н Трифонов, ако ще влизате в политиката, недейте толкова бързо да усвоявате един от пороците на статуквото- да тиражирате лъжи в национален ефир. С подобни внушения от страна на водещия, както и със събеседници, които обществото е отхвърлило като алтернатива за управлението, които са се дискредитирали като партии и политици, няма как да убедите когото и да било, че искате или носите промяна”, се казва в писмото на ВОЛЯ до шоуто, цитирано от blitz.bg .

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *