Мария Габриел с тежки думи към Денков: Нали искахте да спасявате държавата? Хайде де!

България отблизо

Мария Габриел и Томислав Дончев от ГЕРБ направиха изявление в Народното събрание (НС).

Габриел бе излъчена от ГЕРБ – СДС за премиер с първия мандат, а Дончев е зам.-председател на ГЕРБ.

 

Изявлението им е първото, след като президентът Румен Радев вчера връчи втория мандат на ПП с думите, че той е опорочен. И му даде съвет да не го осъществява, тъй като ще предаде народа.

Вторият мандат бе връчен на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) в присъствието на Асен Василев, Атанас Атанасов и Надежда Йорданова.

Преди седмица Мария Габриел върна първия мандат с идеята да се направи правителство на ротационен принцип.

Междувременно обаче избухна скандалът със записа от заседанието на Националния съвет на ПП, в който се говореше за съгласуване „с посолствата“ на шефовете на служба и поголовно уволнение на държавни служители, за да се заменят с „наши“. Това предизвика възмущението на ГЕРБ и лидерът на партията Бойко Борисов и излъчената от нея за премиер Мария Габриел обявиха, че замразяват преговорите с „Промяната“ и ДБ.

Разговорите не са в ледена епоха, но няма и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете.

За да не стигнем до ледена епоха призовавам ПП-ДБ за преосмисляне на решенията им. Нека бъде ясно – разочарованието в обществото е огромно, недоверието в партньорите ни е огромно.

От тази криза се излиза само с усилие и цел. И ако истинската цел е да стабилизираме държавата и да се погрижим за хората е всеки да направи крачка назад.

Мандатоносителят е на ход“, отсече Габриел.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *