Мария Захарова разби САЩ: Те захвърлят Украйна, защото се страхуват!

Свят

Вашингтон засега не е готов да говори за предоставяне гаранции за сигурността на Украйна. „Не мога да ви дам никакви конкретни подробности, относно каквито и да било дискусии за гаранциите за сигурност“, каза пред репортери директорът по комуникациите на Белия дом Кейт Бедингфийлд.

Както уточняват от Белия дом президентът Джо Байдън не би взел такива решения за военна помощ за Украйна, които биха довели до пряка военна конфронтация между САЩ и Русия.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира отказа на САЩ да станат гарант за сигурността на Украйна.

По нейните думи, предоставянето на гаранции за сигурността в Украйна, изобщо не е приоритет за САЩ. Основната цел, според представителя на ведомството, е доставката на оръжия, биологичните лаборатории, както и управление на марионетни режими. За това тя съобщи в канала си в Telegram.

„Плановете на американските либералдемократи не включват запазването на мира в Украйна. Само доставката на оръжия, биолабораториите и ръчното управление  на марионетен режим“, пише Захарова.

Тя добави, че тези действия целят дестабилизиране на ситуацията в Евразия.

По-рано Дейвид Арахамия, член на украинската делегация на преговорите с Русия, заяви, че Киев предлага нова система за сигурност за Украйна.

Настоящият украински режим вижда страните членки на Съвета за сигурност на ООН като гаранти, както и Турция, Германия, Канада, Италия, Полша и Израел. По-рано ръководството на редица европейски държави, включително Германия и Великобритания, изразиха готовност да предприемат подобна стъпка.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *