Мартин Димитров: Какъв ти Винету? Направо Последният мохикан ни управлява

България отблизо
Ето, измина още една седмица без #оставка. “Удържане, удържане, удържане” е новото “Работа, работа, работа”. В името на оцеляването, през последния месец, че и повече, властта използва толкова разнообразен инструментариум от врътки, трикове и хитринки, че дори и писател-фантаст би завидял на подобно въображение.

От внучета до Велико народно събрание, от опитите да бъдат наложени Деница Сачева и Николай Младенов, та чаааак до нова Конституция.

 

Вие представяте ли си, ако всички тези бяха толкова оригинални в развитието на държавата, както в собственото си политическо оцеляване? Та тук щеше да е иновативен рай.

 

Само че, оригиналността им се изчерпа до асфалт, тръби и мятане на пари през живите включвания на г-н Boyko Borissov във “Фейсбук”.

 

В същото време тези асфалтови некадърници практически не направиха нищо за електронното управление и машинното гласуване, а за електронно гласуване дори не можем да говорим.

 

Г-н Борисов вече не е Винету. Г-н Борисов е Последният Мохикан на БКП и ДС. Защитник на строй, който просто окончателно си отива – по морални, социални, глобални, екологични, технологични и още какви ли не причини.

 

Не съм сигурен, че г-н Борисов го разбира, но тази, днешната негова битка, е изначално изгубена. Не само поради неговите зависимости, не само поради липсата на капацитет в Политическа Партия ГЕРБ, а най-вече поради пълната неспособносст на тази власт да разбере, усети и докосне бъдещето.

 

Бойко Борисов няма да остане в историята. Той сам направи така, че да остане в миналото.

 

А, да останеш в историята и да останеш в миналото, са две много различни неща.

 

Мартин Димитров

loading...

Tagged

1 thought on “Мартин Димитров: Какъв ти Винету? Направо Последният мохикан ни управлява

  1. КОЙ крепи Борисов от 2010 до 2017 година, питам??? Борисов и ГЕРБ никога не са имали Мнозинство в Парламента!? Тяхното „Мнозинство“ е МАФИЯТА, която ги КРЕПЕШЕ през ЦЯЛОТО това ВРЕМЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *