Мая Манолова: Борисов раздава милиарди от екрана на телевизора, получатели са обръчите от фирми!

България отблизо
Размятат се милиарди от екрана, а не стигат до хората. Ето кой ги получава!
Борисов няма план за излизане от кризата. Кой бранш ще е локомотивът, който ще изтегли икономиката от кризата? Съобщава се за отпускане на 1,6 млрд. са саниране, това ли е най-важното в момента? Получава се така, че който е най-близък до премиера, той получава финансова помощ, заяви Манолова.

Това заяви в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия Мая Манолова.

 

ВиК мегахолдингът, който се създава, ще погълне 1 млрд. лева в условията на криза. Затова създаването му трябва да бъде спряно, а парите да бъдат разпределени като помощ за фирмите в България, посочи Манолова.

„Хората си искат общинските ВиК“, каза създателката на гражданската платформа „Изправи се.БГ“. Манолова коментира, че лошото справяне с водната криза в Перник е показало, че държавните институции не могат да се справят с управлението на ВиК сектора.

Тя обаче заяви, че предимството на общинските дружества не трябва да се абсолютизира, като даде пример с „Топлофикация“ в София. „Зависи от контрола. Столичния общински съвет и кметът Фандъкова гледат лековато на проблемите, които създава „Топлофикация“ на столичани“, каза още тя.

Тя заяви, че има политически и партиен чадър над дружеството, което има огромна загуба, съобщава информационния портал frognews.bg.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *