Медведев: Мир в Украйна ще има, когато тя се присъедини към Русия

Свят

Не се вижда воля у така наречената бивша Украйна да преговаря. Във всеки случай в Киев не искат да признаят реалностите. Това написа в Telegram заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира „формулата на мира“, пропагандирана от властите в Киев, като предложи алтернативен вариант. Той публикува няколко точки като отговор на „формулата“.

Украинският президент Владимир Зеленски предлага „формула за мир“, според която руските войски трябва да се изтеглят до границите на Украинската ССР от 1991 г. В същото време Москва ще трябва да плати компенсация на Киев. Западните страни подкрепят тази инициатива.

Сред руските искания, според Медведев са „пълна и безусловна капитулация на бивша Украйна“, „признаване от временния парламент на бивша Украйна, че цялата й територия е територия на Руската федерация“, както и „декларация от ООН за загубата на международна правосубектност на бивша Украйна.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *