Дмитрий Медведев каза кои градове на Украйна ще се върнат в Руската федерация

Свят

В навечерието на новата година заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев популярно говори за какви лоши новини трябва да се подготвят Западът и неговите слуги в близко бъдеще:

„Въпрос от агенция РИА Новости:

Колективният Запад, губейки почти всичките си оръжия, започва да настоява пред киевския режим за преговори през 2024 г. Възможно ли е това?

Отговор: Какви преговори през 2024 г.? Всичко е съвсем очевидно. Ние с терористи не преговаряме

1. Спецоперацията ще продължи, а нейната цел ще си остане разоръжаването на украинските войски и отказът на сегашната украинска държава от идеологията на неонацизма.

2. Смяната на управляващия бандеровски режим явно не е декларирана, но е най-важната и неизбежна цел, която трябва да бъде и ще бъде постигната.

3. Одеса, Днепропетровск, Харков, Николаев, Киев са руски градове, както и много други временно окупирани градове. Всички те все още са маркирани с жълто-синьо на хартиените карти и на мониторите.

Но…скоро ще се върнат там, където винаги са били – в състава на Руската федерация.

„Преговорите“ са възможни, разбира се. Русия никога не ги е отхвърляла, за разлика от безумните власти на Украйна. Такива „преговори“, обаче, не са ограничени от времето. Те могат да се водят до пълното поражение и капитулация на бандеровските войски на Северноатлантическия алианс.

И между другото, искам да ви информирам, че от 1 януари 2023 г. половин милион души са приети на договорна служба във Въоръжените сили на Руската федерация.“

Е, ако Западът не е съгласен с подобни руски заключения, тогава той има всички възможности да докаже на практика, че Русия греши в това отношение. Просто ми се струва (и не само на мен), че той няма такива възможности.

И той вече беше поставил на масата всичко, което можеше да покаже през лятото на изминалата година, когато въоръжените и обучени от него въоръжени сили на Украйна тръгнаха на последното фатално пътуване до гробището…

P.S. На 30 октомври в Ню Йорк се проведе извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, поискано от Русия във връзка с терористичната атака на бойци на украинските въоръжени сили в центъра на Белгород.

„Не си създавайте илюзии и не се преструвайте! Брюксел, заедно с Вашингтон и Лондон, както и повечето страни от Европейския съюз са съучастници в престъпленията, извършени от киевската банда. Още веднъж искам да подчертая: имаме работа не с удар по военни обекти с възможни последици за цивилното население, а с умишлен терористичен акт, насочен срещу цивилни граждани.

Всички организатори и извършители на това и други престъпления на киевския режим ще понесат неизбежно наказание. Мълчанието в отговор на необузданото варварство на украинските радикали и техните кукловоди – съучастници от „цивилизованите демокрации“ ще бъде равносилно на съучастие в техните кървави дела.

Вижте съобщенията на пропагандистите на Украйна в социалните мрежи. Колко гняв и злорадство бълват, когато коментират смъртта на цивилни в Белгород! Подобно нещо няма да намерите в руските социални мрежи по отношение на украинските граждани“, каза в речта си Василий Небензя.

Веднага след срещата към руския дипломат се обърна представителят на Еквадор, който модерираше срещата, както и представители на различни страни, включително и недружелюбни, което е още едно символично доказателство за краха на всякакви опити за „изолиране“ на Русия в световната политическа и дипломатическа арена.

Превод: СМ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *