Методи Лалов обясни по каква схема е купена къщата на Севдалина Арнаудова

България отблизо
Една от най-простите схеми за ”изпиране на пари” е някой, който е във или приближен до властта да си купи на кредит имот за милиони, автомобил, яхта или друг скъпа вещ.
Това написа в профила си във Фейсбук  бившият съдия Методи Лалов.

След това с официалния си доход – 1500-5000 лв., „чиновникът-бизнесмен“ започва да връща скъпия кредит. А с получените „под масата“ пари задоволява „скромните“ си ежедневни нужди, за които нито КПКОНПИ на Цацаров, нито прокуратурата на Гешев, могат и искат да съберат доказателства.

Така скъпият кредит след години е върнат. А мошениците обясняват на широката публика как чрез трудолюбие и скромност са умножили необяснимо много имуществото си.

В тази схема, разбира се, може да има много различни нюанси. Тя не бива и да бъде абсолютизирана. Но че е част от циничните обяснения на държавните мутри е пределно ясно.

Лалов не конкретизира за кого става дума, но и най-бавно загряващите разбраха, че иде реч за скандалната къща на пиарката на Борисов Севдалина Арнаудова.

Просто няма как с две заплати на чиновници да се изплати апартамент в София, който е близо 200 квадрата и имот за над един милион лева сред природата. Колкото и да са помагали майка и баща. Те трябва да са продали замък!

Ако разгледате и имотните декларации на управляващите, ще видите, че  доста от тях също изплащат кредити и ипотеки. Досега доста се чудихме защо всички са се заробили с някакви безумни заеми от банките, при положение, че заплатите им стигат за охолен живот, а много от благата им са безплатни.

Сега става ясно, че при мнозина кредитите са пране на пари и прикриване на скъпи придобивки, които иначе няма как да обяснят как са купили.

Не, че някой ще ги пита, ама така. За всеки случай.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *