Плевнелиев изохка: Европейските лидери подкрепят управлението, а президентът и Христо Иванов само говорят за честност!

България отблизо

Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи преди седмица, когато Радев пред полупразна зала заяви: искам оставката ви. Това не е честно.

Мен ме шокира и друго. Румен Радев каза истинският парламент не е в Народното събрание, а на площада. Това са думи, присъщи на Ленин, започна да каканиже Росен Плевнелиев.

„По мое време имаше протести. Аз поканих всички – и протестиращи, и работодатели, и синдикати. Намерихме решение“, поясни Плевнелиев. Голямата разлика между протестите преди и днешната криза била, че тогава всички се доверили на президента.

„Днес това не се случва, защото държавният глава абдикира. С вдигнат юмрук се засили като камикадзе. Той нарушава законите ежедневно“, поясни Плевнелиев.  За мен Радев не е вече моят президент, а просто един пилот на самолет, който се е засилил като камикадзе, допълни той.

„Ако Христо Иванов дойде на власт, ще имаме неискрено управление на популисти. „Може ГЕРБ да са всякакви, но те бяха оплюти само от Радев и Нинова. Европейските лидери подкрепят управлението“, допълни Плевнелиев.

Според бившият президент, когото Борисов често чукаше с пръст по главата, не е честно да се ходи на предсрочни избори, защото остават само 6 месеца. Честно и почтено спрямо избирателите е на редовни избори народът да каже тежката си дума. Демократично е да се отиде на редовни, а не на предсрочни изброи – само това ще е честно спрямо избирателите, продължи да повтаря мантрата за някаква, само на него позната, „честност“ Плевнелиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *