Министър Порожанов си е купил дипломата! Или нагло излъга цяла България? ИСТИНАТА само тук:

Скандали

Винаги, когато има повишаване на цената на тока, се появяват различни  прогнози за поскъпване на  храните.

Токът е само един компонент на себестойността на даден продукт,  затова  поскъпването на хляба и другите стоки няма да е драстично. Дори при някои стоки няма да има такова!

С тези думи  министърът на земеделието и храните Румен Порожанов се опита да успокои от  ефира на БТВ българите, които са в шок какво ще им се случи през февруари, когато токът за производителите и за всички фирми ще поскъпне до 70 процента.

Ако един човек е завършил  „Икономика и управление на селското стопанство“ в УНСС и е защитил  магистратури „Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт“, както е отбелязано в биографията на Порожанов, той или си е купил дипломите, или нагло лъже!

Защото няма как при производството на хляба, месните продукти, консервите, млякото, млечните продукти и всички останали храни да се използва ток, първо за приготвянето им, след това за съхранението им в хладилници, после токът да скочи драстично, а те да останат със същите цени. Такова „животно“ в икономиката няма, няма как и да има! Освен ако всеки производител не си направи един ветрогенераторен парк и не си произвежда тока сам. И това пак няма да го спаси.

Порожанов обясни и че по пазара имало много стоки-менте, които били по-евтини. В кашкавала и сиренето се влагали палмово масло и други заместители, някъде дори не се ползвало мляко.

С две думи бедните няма да умрат от глад. В маркетите е пълно с боклуци! Цели рафтове предлагат храни, които са по-некачествени и от кучешките. Повечето са внос, а вече се бълва и родно производство.

Точно по този начин ще се спасят и българските фирми. Ще започнат да правят продукция, достъпна за народа. Мнозина няма да могат да си позволят истински хляб, истинско сирене, истинско мляко и ще започнат да купуват ментета, за да оцелеят. Тези цени наистина няма да скочат много, но при употреба на подобни храни, рано или късно българите ще започнат да се разболяват, а някои и да умират.

Само че това няма да го видим в нито една статистика.

Господин Порожанов, кого лъжете?

Щом поскъпва шоково токът, значи ще скочат и цените!

Онези 10-12 лева, с които се увеличиха пенсиите на 1,2 милиона българи няма да им стигнат и за хляб!

Дадохте им 12, ще им вземете 120!

Ако имат.

Който няма, може да рови в казаните за огризки, или да премине към пълно гладуване.

Така стотици хиляди ще спрат да тежат на бюджета и ще се възнесат скоропостижно.

Ще останат само младите и богатите.

Младите обаче бягат в чужбина, а богатите чакат  белите български роби да им работят във фирмите.

Накрая ще останат само политиците!

НАГЛИТЕ, които убиват България!

Ще им простим ли?

Автор Станислава Славова,  istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *