Михаил Константинов обърна палачинката и каза дали референдум против еврото е опасен за страната!

България отблизо

Математикът Михаил Константинов коментира референдумите, които „Има такъв народ“ (ИТН) и „Възраждане“ организират.

„В момента е много по-нисък прагът един референдум да бъде успешен. Референдумът на ИТН има нулев шанс да мине, защото няма кой да им свика Велико народно събрание за промяна в конституционния ред, а именно преминаване към президентска република. Няма да стане! Това говорене единствено ще донесе гласове за ИТН.

Българският народ е достатъчно изплашен, но референдумът за еврото няма да има положителен резултат. Това е опасно, защото на народно допитване се подлага нещо, което коренно противоречи на досегашния курс на страната.

Но самите политици трябва да имат предвид, че ако продължават да се държат по този безобразен начин, ще направят възможни и такива решения“, каза още математикът.

Нека попитаме тогава този математик дали държави като Полша, Чехия и Унгария са по-прости от нас, та не искат да приемат еврото? 

Защо Швеция не иска еврото? Защо Великобритания не само не иска еврото, но избяга и от Евросъюза?

Нека го попитаме кое налага сега, в тези сложни и размирни времена, ние да правим такава кардинална реформа? Да си ликвидираме лева, който вече е на 140 години и да приемаме чужда валута?

Някой може ли да гарантира, че еврото няма да се срине след няколко години, след като Брюксел не иска руски природен газ и руски петрол?

Не си ли задава въпроса Константинов защо не искат да сме в Шенген, а искат да ни вкарат в еврото? Ами много просто. Защото Шенген дава възможност да ги конкурираме, а еврото ни прави роби.

Задава ли си въпроса Константинов как хората, които и сега са бедни, ще живеят с двойно намалени заплати и пенсии и с цени, които няма да се различават много от сегашните?

Знае ли Константинов, че ако влезем в еврото няма да можем дори да направим каквото и да било увеличение на заплати и пенсии, защото нашата последна опора – финансите на българската държава – ще бъдат командвани от чужда банка?

Опасно за страната ще е приемането на еврото, а единственото ни спасение е българският лев. 

Затова трябва да има допитване до народа, защото всички ние, без олигархията и политиците, ще сме потърпевши от ликвидирането на лева.

Tagged

2 thoughts on “Михаил Константинов обърна палачинката и каза дали референдум против еврото е опасен за страната!

  1. За последните редове на този текст свалям шапка и правя поклон до земи.Поклон!

    1. Вместо да се кланяме и да сваляме шапки,да вземем метлите и да метем боклука!Нашата къща никой няма да ни я почисти,а и отдавна никой не продава „сливи за смет“!РЕФЕРЕНДУМ!!!НЕ ЕДИН,НЕ ДВА-КОЛКОТО ТРЯБВА ЗА ДА ВЛЕЗЕ НАШАТА РОДИНА В РЕЛСИТЕ!!!ВАГОНИТЕ СА ПАДНАЛИ,НО ЛОКОМОТИВА УПОРИТО НЕ СПИРА И НИ ВОДИ КЪМ ПАДНАЛ МОСТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *