Мишо Константинов с неочаквано пророчество! Вижте кой води народа към…революция

България отблизо

Средата в страната ни е враждебна към болните, към хората с увреждания, към пенсионерите и общо взето към всички, които получават пари от бюджета.

Това заяви  проф. Михаил Константинов пред агенция  „Фокус“, във връзка със скандала, когато депутатите  не допуснаха  хората с увреждания в НС. Причината беше повече от нелепа. Според зам.-председателя на парламента Емил Христов, те носели еднакви  фланелки, което било реклама, а рекламните материали в сградата на НС били забранени.

Майките на болни деца всъщност носеха черни тениски с надпис „Системата ни убива“ и „Убийци“ и ако ГЕРБ смята това за реклама на управлението си, язък за управлението, язък и за партията!

Факт е, че управляващите се опитаха да замажат гафа със смазаните от мъка родители, но той изобщо не биваше да се допуска“, каза  Михаил Константинов.

Той неохотно  припомни, че обикновените хора са работодатели на депутатите и тези в парламента  трябва да служат на избирателите си, а не да ги гонят като кучета, когато те търсят правата си.

По същия начин депутатите се отнасят към инвалидите, когато протестират, често се чува присмех в пленарната зала, че някои били симуланти, че бюджетът се точел от мними болни. Но за истинските никой нищо не прави. Напротив. Готвят се рестрикции, търси се нова формула за определянето на инвалидността и скоро 200 хиляди души ще останат без помощи, тъй като ще се смени начина на работа на ТЕЛК.

Пенсионерите пък са вечният трън в петата на управляващите.

Обещанията за 300 лева минимална пенсия потънаха в свитъка с предизборните лъжи. С голям зор тя стана 200 лева, с които старите едва оцеляват. На всичкото отгоре се подхвърлят по 40 лева за Коледа и Великден, но с такава клизма и толкова фукане по телевизията и вайкане за бюджета, че на старците им загорчава от поредното подаяние.

Отношението на политиците у нас към болните, инвалидите, старите хора, безработните, бедните, нещастните е толкова пренебрежително, унизително и дискриминиращо, че е на ръба на търпимостта.

Според Михаил  Константинов, тези хора, които са мачкани ежедневно и продължават да ги мачкат, рано или късно ще потърсят правата си и ще залеят улиците. Да се надяваме, че няма да се стигне до ситуация, в която народът да доказва, че всъщност той е началникът на управляващите, каза плахо професорът.

Той не посмя да каже цялата истина. Че ГЕРБ сами тласкат народа към революция с политиката си на тотален геноцид.

И рано или късно този народ ще излезе.

Болен, беден, гладен, с патерици и инвалидни колички, отчаян, омерзен.

Като в поемата на Гео Милев…

Ще бъде ли септември май, или ще живеем в страдание без край?

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Мишо Константинов с неочаквано пророчество! Вижте кой води народа към…революция

  1. ДА! СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ ! НО ЗАЩО ДА ЧАКАМЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ? ОЩЕ СЛЕДВАЩИЯТ МЕСЕЦ ДА БЪДЕ „МАЙ“ ЗА НАРОД И РОДИНА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *