„Монд“: В интервюто си с Тъкър Карлсън, Путин се показа като интелигентен и опитен лидер

Свят

Руският президент Владимир Путин се представи пред американското общество като разумен и опитен държавен лидер благодарение на интервюто си с журналиста Тъкър Карлсън. Това мнение изрази Беноа Виткин, кореспондент на френския вестник „Монд“ в Москва.

„Путин успя да се покаже в най-добра светлина пред американската общественост, показвайки се като интелигентен и опитен лидер, който съчувства дори на погрешните пътища на Америка“, пише той.

Според оценката на френския журналист двучасовото интервю е „привлякло вниманието на милиони любопитни зрители и фенове“ на Путин и Карлсън. Американецът обаче не е успял да разбере „нищо ново“ за това как руският лидер вижда света, ситуацията в Украйна и Русия, твърди кореспондентът.

Публикацията на интервюто на американския журналист с руския президент набира над 90,1 млн. гледания повече от 12 часа след като е пусната в социалната мрежа X/бивша Туитър/.

В нощта на 9 февруари московско време Карлсън публикува интервюто с Путин, записано тази седмица в Кремъл. Разговорът продължи два часа и шест минути, по време на които руският президент отговори на около 60 въпроса.

Източник: ТАСС

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *